Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Deavanja u gradu
Sa Balkane
Obavjetenja
Praznici
mrkonjic-grad.com
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Aktuelnosti -
 
Otvorena renovirana 'Konoba'

9.11.2001..
U cetvrtak 8.11., ponovo je pocela da radi "Konoba"...
Za "Konobu" su inace govorili da je kafic sa enterijerom iz 80-tih, muzikom 80-tih, a i da su posjetioci ljudi koji jos uvijek zive u 80-tim. Sada je sve bilo u znatno izmjenjenom sastavu.
Glavna promjena je bivsa terasa koja je sada u potpunosti natrkivena cime je dobijen znatno veci koristan prostor, rijetko vidjen u gradu. Cak je uradjena i bilijar sala koja je dodana na terasu, a u nju je prebacena i (vec cuvena) mreza koja je godine provela prebacena preko greda iznad glava gostiju (iskreno se nadamo da je konacno oprana). U starom zatvorenom dijelu su izbaceni separei, a postavljene drvene klupe - namjera je da ubuduce ovaj kafic bude i picerija. Suvozid je (konacno) prepravljen tako da je sada cijela strana lijepo poravnata i okrecena.
Par velikih fotografija mrkonjickih odbojkasica, FK "Sloboda" i KK "Mladost". Svaka sa zasebnim osvjetljenjem zaista djeluju nenametljivo i lijepo. Par dresova (Ronaldo, Figo...) postavljenih iza stakla, jednako osvjetljeni kao i fotografije, pomalo zbunjuju i , po meni, kvare utisak.
Uredjenost svake kafane se vidi po toaletima, a u to "Konobi" do sada nije bila jaca strana ('ajde da to kazemo veoma blago). Na svu srecu to je sada ispravljeno, ali nedovoljno. Dalo bi se jos podosta poraditi da ovi WC-i dostignu, recimo, kafe "Renome"...
"Svako k'o drzi do sebe" je bio vidjen te veceri na otvaranju "nove Konobe". Ono sto, do sada, nije vidjeno u gradu jesu karaoke! Postavljen je veliki TV na kojem su se vrtili tekstovi Cece, Kolonije, Zeljka Samardzica, Hari Mata Harija, Zeljka Joksimovica, .... Ne treba ni reci da je Konoba bila prepuna. Atmosfera je bila na nivou. Naravno, angazovan je pjevac kako se nije bas moglo potpuno osloniti na "hrabrost" mrkonjickih neotkrivenih talenata. No, kako se atmosfera zagrijavala, a zaliha alkoholnih pica Konobe smanjivala, broj hrabrih izvodjaca je rastao na opste odusevljenje. Karaoke su zaista bile pun pogodak. Cak i u "profesionalnom" izvodjenju pjevaca karaoke je mnogo bolje od ranije "zive" muzike, gdje je "svirac" mogao da odseta do WC-a a da njegove klavijature i dalje "izvode zivu" muziku. Cak je i Mentol (cuveni DJ "MG tona" - veoma popularne radio stanice Mrkonjica, jedne od tri) uzeo mikrofon u ruke, a bogami i sam gazda.
Tura pica na racun kuce kao i malo meze koje je dospjelo do svakog stola, u najboljem duhu mrkonjickih kafica, su detalji koji mogu samo da dodatno oduseve.
I pored zakonske zabrane rada kafica poslije 24 casa radnim danima, naravno, obezbjedjeno je da zabava potraje do (ranih?) jutarnjih casova. Dolazak delegacije policajaca je bio samo u sluzbi njihovog licnog zadovoljstva (u uniformama?!)
Otvaranje cetvrkom (radni dani su inace prilicno "mrtvi" u gradu) bio je pravi potez. Predstojeci vikend u Konobi obecava.
P.S. Ovo je neplacena reklama :)
 

Podijeli na Facebook-u

Komentari na tekst

1. PA,IZGLADA DA BI VALJALO DOCI U TU KONOBU,AL KAD JE SASA TU.
JASNA STOJANOVIC, 17.11.2009. 18:43:00 
2. Napokon da bar nesto i necim parira tzv. "diskoteci" tj. folkoteci, te da radi posle ponoci.
buduci gost, Srbija ili Crna Gora19.11.2009. 15:13:50 
Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Odran Aranelovdanski vaar 20.11.2023.
5. Oktobarski ahovski turnir 30.10.2023.
Poele pripreme za 11. Aranelovdanski vaar 13.10.2023.
Odrana priredba 'Dobro doli aci prvaci' 1.9.2023.
Prikupljene 53 doze krvi 27.4.2023.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi 26.4.2023.
Akcija proljenog ureenja grada 22.4.2023.
Akcija 'Proljeno ureenje grada' 19.4.2023.
Poela realizacija jo jednog projekta pod pokroviteljstvom Fondacije DogsTrust 17.2.2023.
Proslava Djeije Nove godine u etvrtak 29. decembra 28.12.2022.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com