Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Deavanja u gradu
Sa Balkane
Obavjetenja
Praznici
mrkonjic-grad.com
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Aktuelnosti -
 
'Za koga? Za Partiju!'

3.8.2005..

Ovo ljeto je u naem gradu pomalo udno. Dugo vremena je bilo hladno i padala kia, a kada su konano stigli topli dani temperatura je brzo preskoila trideseti stepen.

Traje due, ali nije nita manje udna ni graevinska sezona. Osvetane su crkve u Podgoriji, Trijebovu i Surjanu, a postavljaju se zvona na crkvici na Dabracu. U ovim mjestima nije bilo crkvi ni kada su imali bilo daleko vie stanovnika. Ponovo je izgraena damija u Rijeci.

Lijepo... Talas produhovljenosti je zahvatio na grad.

Kao to se podiu vjerski objekti i tamo gdje nema vjernika, tako su Barai dobili poluolimpijski bazen (25x12,5 m) na kome bi mu mogao pozavidjeti ne samo Mrkonji-Grad, nego i Banjaluka. Slonom akcijom mjetana i lokalnih preduzea, koja je za svaku pohvalu, napravljeno je zaista lijepo kupalite. Apsurd je u tome sto Barai ve decenijama muku mue sa nedostatkom pitke vode i loe uraenim vodovodom. Tako e sada stanovnici ovog mjesta moi da uivaju u arima kupanja u bazenu, a pitku vodu e i dalje nositi u kantama. Istine radi treba rei da je bazen izmjeten iz mjesta i da ima sopstveni izvor vode. Svejedno.

Mrkonji je dobio i trei semafor. Istina privremeno. Usjek od petlje prema Balkani nikada se nije isticao u problemu odrona kamenja na kolovoz u odnosu na bezbrojne usjeke na putevima u okolini grada. Svejedno, prvo je donja strana usjeka srubljena i postavljene su mree protiv odrona. Onda je kolovoz nanovo asfaltiran, a ovih dana je raskopana gornja strana usjeka. itavu jednu traku (novopostavljenog) asfalta je zakrila gomila stijena, iskopanog materijala i bager koji tu radi. Saobraaj se jedno vrijeme regulisao semaforima postavljenim na obe strane radilita. I dok sve to kota ko zna koliko stotina hiljada ili miliona maraka, dotle i dalje na putu prema Banjaluci koristimo improvizovanu zaobilaznicu oko poruenog mosta na Dabracu. Niko ne pokazuje ni najmanju namjeru da, konano, sredi mjesto gdje se do sada desilo nekoliko desetina saobraajnih nezgoda.

Na Balkani je prvo sruen do temelja motel koje je bio zapaljen u ratu. Prethnodnih godina je prvo taj isti motel bio pokriven novim crijepom. Trenutno je u izgradnji niz kuica brvnara upravo oko mjesta gdje se motel nalazio.

Osvijetljen je, po prvi put u istoriji, tunel na Balkani. ak je postavljeno i nekoliko ulinih svjetiljki na izlazima iz tunela. Zaista lijepo izgleda, nema ta. Pogotovo su sreni oni nai sugraani ije ulice nisu u gradu osvjetljene.

U toku je akcija optinskih vlasti za legalizaciju bespravno podignutih objekata. Uz malo dobrih veza, moete legalizovati svoju umjetniku tvorevinu za skladitenje drva u Brkia Bati na travnjacima...


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Vee Mrkonjiana u Beogradu - obavjetenje 19.3.2024.
Srean 8. mart! 8.3.2024.
Program obiljeavanja Dana optine - 4. februar 25.1.2024.
Mir Boji, Hristos se rodi! 7.1.2024.
Srena Nova godina!!! 1.1.2024.
estit Boi! 25.12.2023.
Odran Aranelovdanski vaar 20.11.2023.
5. Oktobarski ahovski turnir 30.10.2023.
Poele pripreme za 11. Aranelovdanski vaar 13.10.2023.
Odrana priredba 'Dobro doli aci prvaci' 1.9.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com