Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Deavanja u gradu
Sa Balkane
Obavjetenja
Praznici
mrkonjic-grad.com
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Aktuelnosti -
 

 



Sveano obiljeeni Dan Gimnazije i Dan Mainske kole

11.6.2007..

U prisustvu naelnika optine Zorana Tegeltije, predsjednika Skuptine optine Divne Anii, profesora i uenika obiljeen je Dan Gimnazije u Mrkonji Gradu.

Prisutne je pozdravio direktor prof.Predrag Kokeza, koji je rekao da je ovo prilika da nagradimo one koji su bili najuspjeniji, prije svega, da nagradimo najbolje uenike generacije maturanata 2006/2007.
Sveenost je uljepao muziki duo: Aleksandra Pereula – violina i Sandra Santra – gitara.

Nastavniko vijee dodijelilo je nagrade uenicima koji su postigli odlian uspjeh i primjerno vladanje, a svim maturantima su poeljeli ostvarenje njihovih oekivanja, elja i vizija.

Najuspjeniji uenici odjeljenja IV 1 su: Marijana Luka, Marko Mareta, Dragan Milanovi, Zorica Palali i Nikolina Sladojevi; IV 2 su: Duko Bokan, Milan Kodo, jelena Kudra, Sreten Kudra i Aleksandar Mileki; IV 3 su uenici: Zvjezdana Amidi, Vida Vulin, Slavko Dimitri, Borislav Tegeltija i Jovica Ubiparip.

U ovoj kolskoj godini uenici Gimnazije postigli su i zapaene reziultate na razlitim takmienjima: za uee na BH olimpijadi iz informatike nastavniko vijee nagradilo je uenika Boka Milia, za uspjene takmiare iz fizike nagraeni su Brankica Aneli, za uee na republikom takmienju iz fizike, Radenko Kovaevi za uee na dravnom takmienju iz fizike i Radoslav Anii, za uee na republikom takmienju iz fizike. Za uee na republikom takmienju iz matematike nagraen je Alen uri i Mile ormaz.

Nagraeni su i najuspjeniji sportisti u ovoj kolskoj godini: za postignute sportske rezultate u atletici nagraen je uenik Dejan Stupar, sportistkinjom kolske 2006/2007.godine proglaena Sonja Milanovi, dok je najboljim sportistom proglaen Dragan uranovi.

Kao i prethodnih godina, i meu uenicima ove generacije maturanata izabran je jedan koji je svojim uenjem, radom i odnosom prema koli, profesorima i kolskim drugovima zasluio nagradu za aka generacije, a to je Borislav Tegeltija.


--

Sveenosti povodom Dana Mainske kole u Mrkonji Gradu prisustvovali su naelnika optine Zoran Tegeltija, predsjednik Skuptine optine Divna Anii, Predsjednik Granskog sindikata Stevan Mili, te profesori i uenici.

Prisutne je pozdravio direktor Mainske kole prof. Kosta Markovi, koji je rekao da je zavrena jo jedna kolska godina i to vrlo uspjeno, i ovo je prilika da odamo priznanje onima koji su najuspjeniji bilo kao pojedinci ili lanovi ekipa, a takvih ima zaista i danas kada je Dan kole imamo ime da se ponosimo. Dodajui da ove godine posebno eli da naglasi izvanredne rezultate koje su nai uenici i njihovi profesori postigli na takmienjima u mainskoj struci i tako nastavili tradiciju osvajanja najviih mjesta u regiji i Republici.

kola ima tri prvaka Banjaluke regije (Nenada Babia, mainskog tehniara za kompjutersko konstruisanje, Duka Grmaa, bravara i Miu Maretu, obraivaa metala rezanjem) i etiri viceprvaka (Mladena Smiljania, mainskog tehniara za kompjutersko konstruisanje, Duka Grmaa, bravara, Miljana Roljia, obraivaa metala rezanjem i Mitra elia, automehaniara).

Poseban ponos Mainske kole a i Optine su tri prvaka Republike Srpske (Nenad Babi, Duko Grma i Mio Mareta), kao i jednog uenika koji je osvojio tree mjesto u Republici Srpskoj (Nikola Radovi). Mainska kola je po ukupnom rezultatu na Republikom takmienju mainaca ubjedljivo najbolja kola u Republici Srpskoj. Izvanredan rezultat ostvario je i Sran Aneli u trci na 1000 m osvajanjem drugog mjesta na Banjalukoj regiji, a kao lan tafete banjaluke regije na republikom takmienju u trci 4x100 osvojio je prvo mjesto i dao veliki doprinos da tafeta banjaluke regije pobijedi.

Za pohvaliti su i uenici Marko Rolji i Radovan Vuenovi koji su uestvovali na Republikom takmienju iz istorije i ostvarili zapaen uspjeh.kola je ove kolske godine bila domain dva Regionalna takmienja – mainaca u odbojci (u mukoj i enskoj konkurenciji). Tokom ove godine izala su dva broja akog lista ''Mainac'', lista uenika Mainske kole. Uenici iz redakcije Zidnih novina sa pofesoicom Marijom Mikulec su u toku goine uradili 10 puta zidne novine i na najbolji nain prezentovali deavanja u koli. Za uenika generacije (IV stepen strunosti) prohglaen je Nenad Babi, uenik mainskog tehniara za kompjutersko konstruisanje i Slaana ari (III stepen strunosti), trgovac. Za sportistu kole u kolskoj 2006/2007.goini proglaen je Milan Konjevi.

Ove kolske godine kroz kapitalna ulaganja u Mainsku kolu optina e uloiti 66.000KM. Opremie se kabinet informatike, srpskog jezika, elektrotehnike, mainstva i nabaviti kolski razglas.U toku je izrada ograde kole prema ulici Sime olaje, a preko ljetnjeg raspusta sanirae se krov na fiskulturnoj sali i pod. Direktor kole Kosta Markovi, zahvalio se uenicima i profesorima koji su ovaj uspjeh ostvarili, ali i postavili pred budue generacije teak zadatak da nastave tradiciju ovakvih rezultata, kao i predstavnicima optinske uprave.

Nagrade odlinim uenicima za postignt odlian uspjeh i primjerno vladanje na kraju kolske godine Nastavniko vijee pohvaljuje i nagrauje knjigom uenike i uenice: Mirjanu krbi (I1), Nemanju Kopuz (I4), Jeftu Radulovia (I4), Boidara Teanovia (I4), Sanju Smilji (I4), Draenu Cviji (I5), Srana Ticu (II1), Jovicu Pekeza (II3), Tanju Vidovi (I4), Zdravko Andrijevi (II5), Mladena Galia (III3), Slavka Aniia (III4), Brankicu Pekez (III4), Suzanu Soldat (III4), Tanju Gri (III5), Branislava Komlenia (III5), Slaanu ari (III6), Milijanu Koji (III6), Draenu Panii (III6), Maju Vidovi (IV1) i Nenada Babia (IV1).

Za postignute odlian uspjeh i primjerno vladanje tokom kolovanja u svim razredima pohvaljuju se i nagrauju uenici Branislav Komleni , uenik III5 rezreda trgovaca i Slaana ari uenica III6 razreda trgovaca. Pohvaljeni i nagraeni su i profesori: Jordanka Mareta, za koordinaciju rada sa Savjetom uenika Mainske kole, Sinia Vuenovi, za rad sa uenicima na ureivanju akog lista '''Mainac'', Marija Mikulec, za rad sa uenicima na ureivanju ''Zidnih Novina'', Nada akovi, za rad na pripremanju uenika za Regionalno i Republiko takmienje iz istorije, Slavko Stupar i Branko Boki, za rad na pripremanju uenika za Regionalno i Republiko takmienje iz praktine nastave mainaca, Jela Pekez, Jovan uli i Miroslav Eremija za rad na pripremanju uenika za Regionalni i Republiko takmienje iz struno-teorijske nastave mainaca i Biljana olovi za rad na pripremanju uenika za Regionalno i Republiko takmienje iz atletike u MOI.

www.mrkonjic-grad.rs.ba


 

Podijeli na Facebook-u

Slanje komentara na ovu vijest nije omogueno.
 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Vee Mrkonjiana u Beogradu - obavjetenje 19.3.2024.
Program obiljeavanja Dana optine - 4. februar 25.1.2024.
Vee Mrkonjiana u Beogradu - obavjetenje 14.3.2023.
Obavjetenje graanima 30.12.2020.
Produene mjere za zatitu od virusa korona u RS - Zabrane ostaju na snazi do 17.8. 6.8.2020.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi 18.5.2020.
Od ponedjeljka poinje rad Djeijeg vrtia 11.5.2020.
Ogranienja kretanja za prvomajske praznike 1.5.2020.
Restrikcije produene do 27. aprila 15.4.2020.
Od sutra potpuna obustava saobraaja na regionalnom putu R-412 Crna Rijeka-Bjelajce 8.4.2020.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com