Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 

 


Potpisan ugovor o plasmanu sredstava za podsticaj razvoja

8.4.2008..

Zoran Tegeltija, naelnik opštine Mrkonji Grad i Sran Šuput, direktor Komercijalne Banke a.d. Banjaluka potpisali su ugovor o plasmanu sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede i Malih i srednjih preduzea i preduzetnika u 2008.godini.

Kamatna stopa za poljoprivredne kredite iznosi 3.5% na godišnjem nivou, dok je za mala i srednja preduzea i preduzetnike 4%. Ukupan iznos sredstava u fondu je 1.140.000 KM i to su zajednika sredstava koje je obezbijedila opština Mrkonji Grad i Komercijalna banka.

Mislim da smo ove godine napravili odline uslove za mala i srednja preduzea i preduzetnika , kao i za poljoprivredne proizvoae o emu govore podaci da je interesovanje naših preduzea i preduzetnika, jer ve sada imamo više kreditnih zahtjeva nego što trenutno imamo sredstava- rekao je Zotan Tegeltija. Dodajui ukoliko se procijeni da su zahtjevi opravdani i ako ih bude više nego što je planiranih sredstava da e pokušati da iznau potrebna sredstava kako bi zadovoljili sve zainteresovane koji trae pomenuta sredstva, a prije svega za mala i srednja preduzea i preduzetnike jer e na taj nain ljudi otvarati nova radna mjesta.

Jedan od razloga ovko povoljnih uslova koje je pruila Komercijalana banka je izuzetno dobra saradnja sa Opštinom Mrkonji Grad, kao i pomaganje prije svega ljudima koji se bave poljoprivredom u opštini Mrkonji Grad, ali i za preduzea i preduzetnike jer smatramo da je to ono što treba da bude okosnica i budunost razvoja privrede u RS , a prije svega u opštini Mrkonji Grad- rekao je Sran Šuput. On je rako da je kamatna stopa za poljoprivredne proizvoae 3,5 odsto na godišnjem nivou, a za mala i srednja preduzea 4 odsto takoe na godišnjem nivou, i koja se nee mijenjati u roku od pet godina, kao i da se radi o revolving fondu, odnosno fondu koji e se puniti i prazniti onako kako klijenti budu uredno vraali i servisirali svoje obaveze.

U fondu je za poljoprivredne proizvoae nalazi 540 hiljada maraka obezbijeenih sredstava, a za mala i srednja preduzea i preduzetnike 600 hiljada maraka.

Opština Mrkonji Grad je zajedno sa Komercijalnom bankom za mala i srednja preduzea i preduzetnike obezbijedila pored ovih kreditnih sredstava i nepovratna sredstva za odreene njihove programe i podsticaje, kao što su usvajanja raznih ISO standarda i slinih programa, s nadom da e na taj nain pomoi da se popravi poloaj nekih preduzea na podruju opštine Mrkonji Grad.

Šuput je istakao da je ovo veoma vaan ugovor za Komercijalnu banku jer je to najmlaa banka u BiH, iji je cilj da povea svoj broj klijenata i da filijala u Mrkonji Gradu koja je poela da radi sa etiri zaposlena do kraja godine doe do osam radnika , što utie i na poveanje broja zaposlenih u Mrkonji Gradu.

Izvor: www.mrkonjic-grad.rs.ba


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Formirana jedinica Civilne zatite 18.3.2024.
Otvorena obnovljena zgrada Osnovnog suda 1.2.2024.
Postavljena turistika signalizacija 24.12.2023.
Odrano Vee privrednika 24.11.2023.
Odrano predavanje za proizvoae voa 14.11.2023.
Parastos za ubijene Srbe u zapadnoj Krajini 10.10.2023.
Realizovani projekti omladinske banke Mrkonji Grad 2023. godine 5.10.2023.
Poar na Zelekovcu 25.9.2023.
Troje povrijeenih u nezgodama u Ribniku i Mrkonji Gradu 16.9.2023.
Potpisani ugovori o dodjeli 20 plastenika poljoprivrednicima 13.9.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com