Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 

 


Optina Mrkonji Grad dobitnik 'Bikon statusa'

24.4.2008..

Opština Mrkonji Grad dobitnik je ''Bikon statusa'' za postignute rezultate u oblasti podrške pokretanju i razvoju malih i srednjih preduzea. Nagradu u ime opštine primio je naelnik opštine Zoran Tegeltija na ceremoniji dodjele ''Bikon statusa'' nagraenim lokalnim zajednicama, koja je upriliena 23. aprila ove godine, u Brkom.

Opština Mrkonji Grad konkurisala je za navedeno priznanje prezentacijom koja se odnosi na modele pruanja usluga iz oblasti pruanja podrške osnivanju malih i srednjih preduzea, uz usku saradnju sa lokalnim poslovnim sektorom.

''Bikon status'' za podršku pokretanju i razvoja malih i srednjih preduzea opština Mrkonji Grad dobila je jer je formirala Kreditni fond koji ekonomskim subjektima obezbjeuje kredite po mnogo povoljnijim uslovima nego komercijalne banke. Ovaj kreditni fond je rezultat uspješnog partnerstva izmeu opštine i komercijalnih banaka, a od 2004.godine izdvojeno je oko tri milona maraka za privredne subjekte. Kako bi ohrabrili osnivanje malih i srednjih preduzea, Opština je 2006.godine odluila da usvoji Program za podsticaj zapošljavanja i samozapošljavanja. Ovaj program je podstakao otvaranje novih 285 radnih mjesta i 40 novih preduzea. Takoe opština Mrkonji Grad je uveliko pojednostavila i procedure za registraciju preduzea, što je stvorilo veoma pogodnu poslovnu sredinu, gdje procedura za registraciju novog poslovnog subjekta moe da bude završena za samo jedan dan.

Kako bi poboljšali kvalitetnu saradnju sa preduzeima, Opština je osnovala Agenciju za privredni razvoj, koja je odgovorna za sprovoenje aktivnosti koje su dio Kreditnog fonda, ukljuujui sprovoenje anketa i razliitih edukativnih obuka s ciljem podizanja nivoa znanja domaih privrednika, a po pitanju buduih poslovnih planova i investicija.
Kao rezultat veoma uspješnog partnerstva izmeu opštine, lokalnog poslovnog sektora i graana, Opština Mrkonji Grad uspjela je da stvori konkretnu poslovnu saradnju ne samo u lokalnom i regionalnom okviru, ve i za cijulu BiH.

Osim Mrkonji Grada isto priznanje dobila je i opština Zenica, dok su ''Bikon status'' za rezultate ostvarene po odreenim kategorijama u 2008.godini, dobile i sledee lokalne zajednice u BiH - opštine Kozarska Dubica i Laktaši za projekat ''Poboljšanje poljoprivredne proizvodnje putem partnarstva sa poljoprivrednim proizvoaima i stanovništvom iz ruralnih podruja; Brko Distrik za ''Uvoenje informacionih tehnologija u proces pruanja usluga s ciljem poboljšanja kvaliteta usluga i procesa donošenja odluka''.
Kao nagradu lokalne zajednice dobie odreena finansijska sredstav namijenjena za finansiranje razliitih aktivnosti razmjene najboljih iskustava iz prakse.

Inae, ovo znaajno priznanje ''Bikon status'' finansiraju vlade Velike Britanije i Švajcarske.

www.mrkonjic-grad.rs.ba


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Otvoren poziv za projekte i mikrobiznise Omladinske banke 20.4.2024.
Formirana jedinica Civilne zatite 18.3.2024.
Otvorena obnovljena zgrada Osnovnog suda 1.2.2024.
Postavljena turistika signalizacija 24.12.2023.
Odrano Vee privrednika 24.11.2023.
Odrano predavanje za proizvoae voa 14.11.2023.
Parastos za ubijene Srbe u zapadnoj Krajini 10.10.2023.
Realizovani projekti omladinske banke Mrkonji Grad 2023. godine 5.10.2023.
Poar na Zelekovcu 25.9.2023.
Troje povrijeenih u nezgodama u Ribniku i Mrkonji Gradu 16.9.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com