Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Sjeanja
 

 


Elektrine gitare u MG (Pismo Menti)

5.7.2008.

Mento pozdravljam te iz USA gdje ivim. Prije svega ako ti je mama iva pozdravi je ona je divna zena razumijela je mladost, a dolazio sam esto kod Dane. itajui tvoje pisanje bilo je to vrijeme rua lino za tebe a od mene da imaš cijelu muziku sliku M-G i da dopuniš ono što je tebi drago.

Prije tebe bilo je to vrijeme cvijea i mladosti. Negdje oko 1964 god. pa nadalje i pojavom elektrinih gitara u bivšoj YU osnivaju se grupe (bendovi) ood nazivom VIS (vokalno instrumentalni sastav) ako imaju pjevaa. IS (instrumentalni sastav bez pjevaa) - takav jedan sastav iz Zagreba zvao se Crveni korali. Svi sastavi imali su solo gitare, ritam gitare, bas gitare i bubnjeve. Razumije se elektrine gitare. U to vrijeme poznati YU sastavi su bili Crveni korali, Pro arte, YU grupa, Indexi, Roboti, i dr.

Elektrine gitare poinju se pojavljivati i u našem gradu. Prvi naš VIS (band) zvao se Zlatni biseri. Zlatni biseri su dobili sobu od Doma kulture gdje su vjebali stvarno su bili zlatni - instrumenti koje su imali bili su prava gurema ali su pruali dobru svirku. Svirali su subotom igranke u holu Doma kulture, a nedjeljom poslijepodne MATINE za omladinu u hodniku stare Gimnazije. lanovi Zlatnih bisera bili su: solo gitara Veli Ajben, ritam gitara Jovanevi Ratko (Popadi Jele mu), bas gitara Veli Rifet, bubnjevi Dedi Ismet, pjeva moj školski kolega Jovica Despotanovi (otac mu je bio komandir milicije). Njihova svirka je kratko trajala jer solista Veli seli u Sloveniju.

Odmah poslije njih mene i Hajdara uzima pokojni Baši Midhet koji je ve svirao par instrumenata. Poinjemo uiti i vjebati u vatrogasnom domu i naš sastav se zvao DVD (Dobrovoljno vatrogasno društvo). Sastav se odrao par godina. Solo gitara Midhet Baši, ritam Hajdar Muharem, bas Bašic Muharem. Bubnjeve u grupi DVD je svirao Ili arko (Lero). Vrijedi napomenuti da su Zlatni biseri i DVD bend svirali dobrovoljno, bez ikakve naknade, a ko je uzimao novac od ulaznica nek mu je na duši. Svirali smo po najviše u vatrogosnoj sali, holu Doma kulture.

Moj najsretniji dan bio je kad smo svirali za otvor Robne kue, a kao pjeva gost bio je tada nepoznati Omer Livnjak iz Sarajeva. Svirali smo na Balkani za nove godine ili neke sveanosti. Na kratko se formira VIS sastav Djeaci Balkane. lanovi su: Perica solo gitara (radio u Mladosti). Ritam gitara grupe Vis Dedi Cevket, bas gitara Vojnikovi Nezir (aruga), bubnjeve Hamid Arnautovi. Kako rekoh vrlo kratko Perica nije razumio dobrovoljno sviranje. Vremenom smo se razišli, dolaze nove generacije, nova muzika.

Moj prijatelj Hajdar Muharem koji je volio svirku iznad svega ostaje stalno prisutan muzici. Svirao je sa Pericom, Peftom, eljkom doktorom i drugim koji su pristizali. Sve u svemu, uvijek aktivan pa neka ova istinita pria elektro gitara bude posveena baš mom Hajdaru koji je sada teško bolestan. U ovom gradu u Americi kad se Mrkonjiani sastanu ja i Hajdar uzmemo gitare, prvi poetak je pjesma "Bili smo dijeca mi". A završetak ide sa pjesmom "Jedan dan ivota".

Bili smo dijeca mi, a zašto ne svirati, ovdje je baš moja generacija Mrkonjiana. Generacija Mrkonjiana ovdje u Utici USA su: Baši Muharem, Dedi Emir (Cori), nastavnik Derviševic Sakib, Šehovi Safet, Hajdar Muharem, malo mlai a svira gitaru Gai Elvedin (Etko). Mento podsjetio bih nas na pijesmu Vlade Kalembera "Ne vjeruj onome ko kae da mi je tvoju mladost a tvoju pamet". Mladost ne bih bila mladost, a da nije ludost. esto me podsjeti pjesma iz moje mladosti od obija: "Slijep ovjek i njegov pas hodaju u no, to je slika koju znam iz djetinjstva mog". Nije grijeh sjeati se djetinjstva, muzike koju ovjek voli. Molio bih te Mento da srois istoriju elektinih gitara od poetka pa do tvoje generacije i dalje. I da se pojavi na naslovnoj strani Mrkonjicke web stranice.


Autor: Muharem Bai Koka

 

Podijeli na Facebook-u

Komentari na tekst

1. Iskreno sam obradovan ovim hronoloskim muzickim prikazom na rock scenu M.Grada.Ovo javljanje koristim kao licnu potrebu da Hajdaru pozelim dobro zdravlje i svako-dobro.Tebi hvala na pozdravu, pa ti s toga obecav u drugom javljanju fotografije bas iz tog vremena."Long live rock*n roll!" Mento
R.Jotic MENTO, Bosna i Hercegovina5.7.2008 10:18:22 
2. Mala ispravka:gitarista se ne zove Ajben vec Ajban.Drago mi je sto su moji Velici spomenuti na ovaj nacin jr bili su svi veliki muzicari.
dada(cokolada), GERMANY5.7.2008 12:53:15 
3. Muharemu hvala na ovom sjeanju,pozdrav svima u Utici.Hajdaru ozdravljenje.Valjalo bi ne zaboraviti Velie koji su dio arijxske svirke .
Gost, Hrvatska5.7.2008 14:26:29 
4. Kakva je sad situacija sa rock-om u gradu.Ima li imaju grupa,gdje se odrzavaju svirke,ko su clanovi.
Gost, Bosna i Hercegovina5.7.2008 17:45:17 
5. bilo je vrijeme ruza, Pozdrav svim mrkonjicanima, a nadam se da ce Hajder uskoro dobiti i ovu bitku.
azra, SWEDEN5.7.2008 18:35:01 
6. Safijini bureci i sirnice su od KOKE "napravili krecanu" Jovica se prezivao Despot.Pozdrav svima u UTICA od starog KOKE do debelog Corija.Uz saosjecanje u teskoj bolesti sa dragim Hajdarom.
GALE, UNITED STATES5.7.2008 18:59:25 
7. Bili smo djeca mi,i jos smo djeca a bicemo opet djeca.Ono sto je nekad bilo u M.G. to se nemoze nikad iskorijeniti,tradicija ostaje uvijek samo se generacije mijenjaju.Bilo je vrijeme ruza ali domacih ruza.Podignimo glave i uzmimo ponovo gitare u ruke i vratimo se tamo gdje smo nekad bili.Poz za sve
Nikad sam!, UNITED STATES5.7.2008 20:27:50 
8. Fino podsjecanje :). Pridruzujem se zeljama za ozdravljenje.
Carolija, FRANCE6.7.2008 9:48:54 
9. pozdrav iz trogira,i ja se pridruzujem zeljama za ozdravljenje
neri, Hrvatska6.7.2008 22:48:12 
10. pozdrav svima,a poseban pozdrav za Hajdara uz zelje za ozdravljene od porodice Mahmuta Heremica
seki, UNITED STATES7.7.2008 6:56:53 
11. Ako je Sakib Dervisevic moj skolski drug, srdacno ga pozdravljam.
mica beograd, Srbija ili Crna Gora7.7.2008 17:19:53 
12. u mrkonjicu sje bio samo jedan sakib dervisevic nastavnik je historije kodisjte 1949.
Basic Muharem , UNITED STATES7.7.2008 23:31:00 
13. Koka,veliki pozdrav tebi i tvojima a Hajdaru brzo ozdravljenje zeli Alma Orlaseva
Alma, UNITED STATES8.7.2008 7:06:00 
14. Taj je, Ja posdravljam mog skolskog druga.Poslednji put smo se videli na deset godina mature. Posdravljam i sve ostale iz carsije......
mica beograd, Srbija ili Crna Gora8.7.2008 7:46:23 
16. PUNO POZDRAVA SVIM MRKONJCANIMA,USPJESNO OZDRAVLJENJE HAJDARU I POSEBNI POZDRAVI AJETI I BENI
LELA, Bosna i Hercegovina8.7.2008 12:11:42 
17. Oseaj Mrkonjiana za muziku mi je dobro poznat. U tome se posebno isticala porodica Veli. ta tek rei o Z. Imamoviu i R.Graiu. Po pom saznanju i Beba Selimovi je rodjena u Bjelajcu. elim jo da izrazim iskrene elje za ozdravljenje gos. Hajdara.
Profesor, Srbija ili Crna Gora8.7.2008 14:48:59 
18. Prof.Lipa ti titula samo si sad odvalio sa ovim saznanjem o Bebi Selimovic.Kako dodje do titule/jamda ona sa vecernjeg kursa/.
VARCARANIN, UNITED STATES8.7.2008 18:14:02 
19. Svira se jos ovdje...Postoji rock band u MG,zovu se WANTED i sviraju u kafe VIZANTIJA,ponekad i na Zelenkovcu.18.07.svirace na moto festu u Sipovu,kao predgrupa OSMOM PUTNIKU(Split),bivsem Gibonnijevom bandu.Takodje,1.8.svirace na Zelenkovcu kao predgrupa YU GRUPE.Pozdrav svima!
WD40, Bosna i Hercegovina8.7.2008 20:18:35 
20. Izeta Beba Selimovi je jedna od popularnih i najboljih interpretatorki sevdalinki u BiH. Roena je 1939. godine u Trebinju. Kao etverogodinja djevojica je doselila u Sarajevo gdje je zavrila kolovanje. Zapoela je svoju pjevaku karijeru 1957. godine u Radio Sarajevu i ubrzo postala veoma popu
Gost, UNITED STATES8.7.2008 21:01:51 
21. Molio bih da ne skrnavite pocetak rok muzike doroka koji svira mento. Uprotivnom povucu test Elektro gitara.Rok muzika nema politike niti bilo kakve veze sa narodnjacima
Muharem Basic, UNITED STATES9.7.2008 1:54:12 
25. Ko voli muziku,svira iz ljubavi,a ne da bi zaradio pare.A ko ima kvalitet doce i pare,pravda je spora,ali dolazi uvjek.Nisam siguran da je bas Mento taj koji ne voli pare.
music man, Bosna i Hercegovina9.7.2008 2:04:31 
26. Pa vidite da na svaku pricu nas dragi sugradjanin"profesor" u ovom slucaju ,ubaci kost ili zeli da obezvrijedi tekst bilo ko da ga je napisao.Uvijek je nesto sto nema veze sa pricom, kao i sada el.gitare i Beba Selimovic.Bravo Milose majxstore.
Utica, UNITED STATES9.7.2008 2:13:11 
27. Molio bih da ne skrnavite pocetak sviranja Rok Muzike do Rok Muzike koji svira Mento. Uprotivnom bicu prinudjen povuci test electro gitare. Rok Muzika nema politike ni veze sa narodnjacima.
Muharem Basic, UNITED STATES9.7.2008 2:45:43 
28. Za WD40, Bosna I Hercegovina Velika hvala.
Muharem Basic, UNITED STATES9.7.2008 2:47:04 
29. Ispravka teksta. Vlado Kalamber- "nevjeruj onom kad kazati zna eh da mi je tovoju mladost a ovu pamet . Gle cuda mladost nebi bila mladost da nije ludosti".
Muharem Basic, UNITED STATES9.7.2008 2:49:08 
30. Hajdaru,nasem carsiskom dobricini i muzicaru sa zeljom da ozdravi ,Selam njemu i familiji.
KAKALA, SWEDEN9.7.2008 9:55:40 
31. Izvinjavam se zbog uinjene greke o poreklu B.Selimovi. Ipak ne vidim razlog za nepriline i nekulturne komentare. Rok sam uvek voleo i sada ga volim, naroito onaj izvorni.Vie se neu javljati, ne iz straha, nego to to ne zavredjujete. Pozdrav za ljude dobre volje.
Profesor, Srbija ili Crna Gora9.7.2008 11:35:40 
33. I ja sam zeljela cisto pozdraviti pricu, al bolje odustati, jer tako neko umanjivati Mentinu ulogu, pa taj stvarno ima problem sam sa sobom.Takodje kao prof.pozdrav ljudima dobre volje,sad ovde se prepucavati ko je koliki bio roker za tu pricu nisam.I sdteta sto se uvjek tako nadju mrzovoljci.
maja, Bosna i Hercegovina9.7.2008 15:10:01 
34. Pozdravljam Lelu nazad samo iskreno vrijeme cini svoje tako da se pitam da li je Lela Murisina Lela ili mozda Lejla Rechanova???
Ajeta Basic Hozanovic, UNITED STATES9.7.2008 16:57:18 
35. Jako sam ponosna na svoga tatu on i njegovi momci su bili "Mrkonjicki Beatles" i mi Mronjicani trebamo svi biti ponosni na to jer nije to imala svaka carsija u Bosni u to vrijeme.
Ajeta Basic Hozanovic, UNITED STATES9.7.2008 16:59:09 
36. E,vjeruj da ni ja teb nebi vjerovatno prepoznala ali smo te nedavno spominjale u Splitu,Alisa je,nesto mi bilo zao da te ne pozdravim bar ovim putem kad mi se pruzila prilika
LELA, Bosna i Hercegovina9.7.2008 19:23:10 
37. Moj profesore, moja rano ljuta sto besedis tako nisko pocenjujes svoje bivse sugradjane ali gde god ti otisao, ti si Martin iz Beograda,Martin u Beograd./komentar br.31./
Varcarka, UNITED STATES10.7.2008 7:04:57 
38. "nisko pocenjujes"...sta to znaci? I sta fali Beogradu varcarko ??? Izgleda ti "Srbija" bode oci kao i uvek kad se javis.
Gost, Srbija10.7.2008 7:52:43 
39. "Jamda" se uci na visokim skolama?
Carolija, FRANCE10.7.2008 13:14:03 
40. Draga Lela stvarno mi je zao ali jos uvijek nikako da skontam koja si ti Lela. Spominjes Alisu da li je to Alisa Shcerbo ali opet tesko mi je povezati koja si ti Lela. Hajde pa malo pojasni. Zeljno ocekujem tvoj odgovor.
Ajeta, UNITED STATES10.7.2008 15:36:41 
41. Gospodine PROFESORE,GRACANINU i ....., niko nema protiv Beograda i Srbije nista niti spominje.Ne okreci stvari, ti si rekao da ovdje niko ne zavredjuje da se ti javljas pa sam ti samo odgovorila, a ne prebacuj lopticu na drugu stranu, dosta si vec uradio.
Varcarka, UNITED STATES11.7.2008 2:20:04 
42. Varcarka,kako ne spominjes Beograd?Sto nisi napisala"Martin iz Sarajeva,Martin u Sarajevo"? /kom. br.37/
Gost, Srbija11.7.2008 9:14:00 
43. Gdje ti nae Graanina u ovim komentarima, sree ti, lipa moja okani me se.
Gra;anin-Varcarki, Srbija ili Crna Gora11.7.2008 9:37:42 
45. E Ajeta moja ta sam,proslo je dosta vremena ali eto ponekad kroz pricu sjetim se starog drustva,spomenemo mi sto se vidimo i cujemo sviju,lijepo je bilo nekada.Usvakom slucaju drago mi je da smo se cule bar ovim putem.
LELA, Bosna i Hercegovina11.7.2008 12:21:10 
46. Draga Alisa drago mi je da si se javila.Ako imas email adresu posalji mi pa da se malo vise cujemo. Lijepo je to da se jedna Zenicanka osjeca Mrkonjicankom takoder. Hajde pa se javi a ja cu pokusati staviti svoju email adresu na ovu stranicu.
Ajeta, UNITED STATES11.7.2008 13:17:38 
47. Kakve veze ima Mento,krace od mentalno... s rokom
minja, Bosna i Hercegovina11.7.2008 18:04:23 
48. Lady_Ze_7@hotmail.com,bilo bi mi drago da se cujemo,da se sjetimo starih vremena
LELA, Bosna i Hercegovina11.7.2008 19:25:17 
49. Gospodin Muharem je napisao divan tekst "Elektricne gitare u MG" Bilo bi lepo da su komentari upuceni na tekst(vrlo malo je takvih). Narode vratite se temi odlutali ste. Pohvale za tekst. Pozdrav autoru o Menti...
Gracanka, Srbija ili Crna Gora11.7.2008 22:52:42 
50. Uz pohvalu pozdrav autoru teksta.Vrijednost teksta je sto sadrzi podatke, koji uz Mentin tekst, mogu koristiti za monografiju grada od ljudi.Mentina generacija je nastavila tu dobru pricu drustvenog desavanja i podizanja grada iz kasabe i varosice kao i njegovog povezivanja sa svijetom
Boro, Bosna i Hercegovina12.7.2008 11:10:52 
51. Ljudi su muzicirali dobrovoljno i uz puno odricanja ne zaleci sebe.Mento je to nastavio sa svojim saradnicima. Pojavljuju se ,,novi klinci,, sa istom zeljom i opet istim problemima.Mozda je muzicki najblize rokenrolu bila grupa ZVUCNI ZID sa frontmenom Goranom Visekrunom Cokom sa Brda.Gledano kroz
Boro, Bosna i Hercegovina12.7.2008 11:15:45 
52. prizmu vremena problemi su uvijek bili identicni.Nijednog momenta ljudi koji su vodili i vode ovaj grad nisu imali razumjevanja za potrebe mladih.Potrebe onih koji dolaze, koji ce nasljediti,potrebe svojih korjena...Tako je i danas.Ni danas mladi nemaju podrsku u tom obliku druzenja i izrazavanja
Boro, Bosna i Hercegovina12.7.2008 11:20:36 
53. Goran Djuric je mladi akademski muzica.Kad je pokusao d anapravi svirku na novom trgu, bukvalno je otjeran a da ne govorimo o podrsci u novcu i opremi.Mentol prolazi kroz sodomu i gomoru a ziv je i spaja generacije kroz muziku, kameru estradni i medijxski rad.Istina je da je samouk i da mu treba
Boro, Bosna i Hercegovina12.7.2008 11:26:17 
54. jos da se kristalise ali je to sto radi vrijedno.Dakle,oni koji nas vode i upravljaju sa nama treba da se edukuju i vode racuna o kvalitetu druzenja ulice kafica i mjesta gdej se maldi,htjeli ne htjeli okupljaju. Njihov kvalitet zavisi i od naseg kvaliteta, nase kritike i naseg misljenja
Gost, Bosna i Hercegovina12.7.2008 11:30:09 
55. Ne mogu bez licnog primjera.Kad smo 2003 organizovali medjunarodni Jaz festival sa 12 bendova, sto je kostalo 25000 KM,vlast, umjesto podrske je poslala blindirano vozilo, pendreke,kacige i pse tragace sa parolm ,,rastjeraj rulju,, jer im progres, muzika,kultura ne odgovara
Boro, Bosna i Hercegovina12.7.2008 11:34:01 
56. Saksafon je svirao 72 god.MontY Waters saborac pok.Majls Devisa, Anstronga.Violina Hnes Bekman,Bubanj-Imre kesegi naj bubanj Evrope i naj kontrabas Misa Blam a tu je prof.muzike iz Minska Ivan Kircuk koji svira 32 instrumenta, kao i citav niz vrsnih muzicara.
Boro, Bosna i Hercegovina12.7.2008 11:37:56 
57. Poenta je da smo od prvih VIS i DVD orkestara i malih igranki dosli do koncerata vrhunskih muzicara u nasoj sredini a oni koji na svode i trose nas novac to nikad nisu podrzavali i sve smo to mi sami DVD uradili. I z aovaj festival smo se obratili vlastima.Odgovor je isti ili ga uopste nema.Sretno
Boro, Bosna i Hercegovina12.7.2008 11:42:22 
58. Poenta je da smo od prvih VIS i DVD orkestara i malih igranki dosli do koncerata vrhunskih muzicara u nasoj sredini a oni koji na svode i trose nas novac to nikad nisu podrzavali i sve smo to mi sami DVD uradili. I z aovaj festival smo se obratili vlastima.Odgovor je isti ili ga uopste nema.Sretno
Boro, Bosna i Hercegovina12.7.2008 11:42:23 
59. Za Boru Boro bez razlike koliko neko ima talenta za muziku treba dug vremenski period da se nesto nauci svirati. Moj savjet ne odustaj od muzike svirajte za svoju dusu
M.BASIC, UNITED STATES13.7.2008 3:02:08 
60. Velic Ajban solo gitara Zlatni bisera prvog VIS sastava u M. Gradu dugo godina svirao u poznatom Nocnom Baru Sezana-Slovenija
M. Basic, UNITED STATES16.8.2008 1:33:18 
61. Boro potpuno si u pravu.Nazalost za tu vrstu kulture ovaj grad stvarno nema smisla niti zeli da ima, a to ukazuje i Mentin intervju koji je tacno u detalje predvidio i opisao na sta ce liciti slava grada.Nazalost ostalo je da pisemo, a vi koji ste tu i pisete ostalo je da snosite posljedice i slicno
bravo, Bosna i Hercegovina16.8.2008 15:22:23 
62. cao Koka!slucajno sam natrapala na ovu stranicu i kako je divno poslije dugo godina...bar ovako vidjeti moje Mrkonjicane...strasno mi je zao Hajdara...dugo sam ga trazila preko interneta ali nisam uspjela...vec dugo ne dolazim u Bosnu.Zivim u Italiji.Javi mi se molim te..Azra Munibova
azra, ITALY19.6.2009 1:54:57 
63. Moja sjecanja su muzika u nasem gradu, Azra je u to vrjeme vjezbala i svirala gitaru sa mnomi Rah. Hajdarom. Hvala Azra na javljanju moj mail je Basic20081@hotmail.com Sve naljepse zeli vam porodica Basic
Koka za Azru, UNITED STATES19.6.2009 15:25:11 
Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Vai tekstovi
Znate neku dobru priu o nekadanjem Mrkonjiu?
Podijelite je sa ostalim posjetiocima...
Proitajte jo i...
Jedno davno skijako takmienje na Balkani 1.8.2016
I ja sam, kanda vidjeo Djeda Mraza 21.12.2015
Aneo uvar 28.7.2015
Zbor u Bjelajcu 17.4.2015
ale iz zaviaja 6.11.2014
In memoriam: Anto Kotromanovi 24.10.2014
Odlazak u zadrugu 24.11.2013
GAO-X 18.3.2013
Komuanje 22.2.2013
Bogdanova jabuka 11.1.2013
Orao i lisica 17.11.2012
Stari mlin 25.9.2012
Slatkarija 11.9.2012
Pijaca u Baraima 27.8.2012
Baba Semica 20.8.2012
Jadikovanje 14.8.2012
Mrkonjiki slastiari 25.7.2012
Drug Tito 4.5.2012
Pismo 16.4.2012
Vridba 24.3.2012
iro 1.3.2012
Zimske arolije 6.2.2012
ak prvak 18.1.2012
Rakijada 16.12.2011
usnjarev gaj 9.12.2011
Kusija 5.12.2011
Ujak Uro 18.11.2011
Stigli 'banati'! 20.10.2011
Mjesec na kapnici 29.8.2011
Kosidba 6.6.2011
Uskrs 19.4.2011
Hrvin orkestar 23.1.2011
Grlom u sjeanja (6) - Mlin 6.1.2011
Zna li, bolan, e e? 28.12.2010
Malji, malji! 13.11.2010
Paraglajding 1.11.2010
Humoristike pjesmice iz moje Velike avlije 15.10.2010
Grlom u sjeanja (5) - Tikva 7.9.2010
Novakovia vir 3.9.2010
Evo kotla, evo garavoga 13.5.2010
Prvi put u Mrkonjiu 22.4.2010
David protiv Golijata 22.3.2010
Brancilov televizor, II dio 3.3.2010
Brancilov televizor 25.2.2010
Baraki turnir 8.2.2010
kola u Gerzovu 1.2.2010
Veliki ampion iz malog grada 26.12.2009
Branko opi: 'Varcar-Mrkonji' 14.12.2009
Три слике из живота проте Дејана 10.12.2009
Прота Дејан Дејановић 10.12.2009
Hajduk i Dobrotvor 6.12.2009
ta li smo mi sada: Mrkonjiani ili Varcarani? 16.11.2009
Vatrogasci 8.9.2009
Crna rijeka 18.8.2009
Lipanj 16.6.2009
Grlom u sjeanja (4) - Maioniar 2.6.2009
Grlom u sjeanja (3) - tafeta 28.5.2009
Grlom u sjeanja (2) - 'Kocka' 25.5.2009
Grlom u sjeanja (1) - Balkana 22.5.2009
Kako se zove ono...... 8.5.2009
Istina je moja istinu govorim 7.5.2009
Njemu 28.4.2009
Stihovi iz due 19.4.2009
Na prota Dejan Dejanovi 18.4.2009
Jesu li stavljeni katanci na srca naa? 14.4.2009
Majstor Nine Mounjac 12.4.2009
Franjo Idoti - roditelj, trgovac, maestro 4.4.2009
Raspjevani slavuj 1.4.2009
Ti, ja i ostali 28.3.2009
Dolazak u rodni kraj 26.3.2009
Gost u rodnom kraju 24.3.2009
Pod zvijezdama 22.3.2009
Stari dobri Tanilo 20.3.2009
Prvi razred 1981.god u Orahovljanima 5.3.2009
Kad ptice polete 28.2.2009
Druenja 25.2.2009
Suza na kamenom obrazu 22.2.2009
Krajina 9.2.2009
Lijepa vremena 6.2.2009
Simpatija 3.2.2009
Ljubav (iz jednog spomenara) 31.1.2009
Moja generacijo 20.1.2009
Uz vruu lepinu nije tako ni hladno 20.1.2009
Turizam na seoski nain 1.1.2009
Jedna stara slika! 26.12.2008
Na male golove 21.12.2008
Zaimova kafana 16.12.2008
Sluajni susret 15.12.2008
Nebo iznad mrkonjike doline! 11.12.2008
Riki most 2.12.2008
Moj otac - kova kosa 27.11.2008
Pismo V iz tople sobice 25.11.2008
Kada su neije rue cvatale! 20.11.2008
Stara gimnazija 20.11.2008
Autobus FK Sloboda 11.11.2008
Dobri stari trban 11.11.2008
Mrkonji, (O)pisan grad (4) 29.10.2008
Zar nije lijepo gledati sunce i kiu kako idu zajedno ulicom i smiju se 27.10.2008
Mrkonji (O)pisan grad (3) 23.10.2008
Slobodin fudbaler Mrljo 18.10.2008
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com