Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 
Obuka za samozapoljavanje

10.7.2010..

Republika agencija za razvoj malih i srednjih preduzea u okviru programa Panorama organizovae edukaciju za samozapošljavanje mladih nezaposlenih ljudi, koji imaju poslovnu ideju, ali nemaju dovoljno preduzetnikog znanja i vještina da je uspješno realizuju u praksi.

Dogovoreno je to nakon sastanka naelnika opštine Zorana Tegeltije i direktora lokalne Aagencije za privredni razvoj Tomislava Todorovia  sa Slobodanom Markovi, direktorom Republike agencije za mala i srednja preduzea

‘’Kandidatima koji uspješno prou obuku i iji poslovni planovi budu ocijenjeni kao realno isplativi, pruiiemo konkretnu pomo u izradi biznis plana i aplikacije za sredstva Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, a oni koji dobiju sredstva i osnuju firmu, mogu raunati na konsultantsku pomo  u prvoj godini poslovanja koja se smatra  najkritinijom  za opstanak biznisa, rekao je Markovi.

Dodajui da do kraja godine treba da profunkcioniše Garantni fond Republike Srpske u punom kapacitetu, a iji je osnovni zadatak i smisao da olakša pristup finansijama, odnosno kreditnim sredstvima i smanji rizik od propadanja .

Direktor Agencije za privredni razvoj opštine Tomislav Todorovi, rekao je da na podruju opštine ima ljudi sa zanimljivim poslovnim idejama, te da e ova vrsta edukacije biti veoma korisna za one koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla.

‘’Ovo je prilika svima koji imaju ideju, koju ele da realizuju, a nedostaje  im znanja, sredstava i podrške’’, rekao je Todorovi. Istiui da e im Agencija pruati podršku u jednom duem vremenskom periodu, dok god ne ojaaju i budu sposobni da sami posluju i funkionišu.

Narednih dana na etiri lokacije  u gradu ( ispred Opštine, Opštinske agencije za privredni razvoj, Doma kulture i  Zavoda za zapošljavanje) bie postavljen promotivni pano koji je izradila Republika agencija za razvoj MSP, sa prijavama za edukaciju. Svi zainteresovni graani treba da popune prijavu  i predaju u Agenciju za privredni razvoj i im se prijavi dovoljan broj kandidata (najmanje 20 kandidata) bie organizovana obuka. Edukacija je besplatna za sve polaznike i  trajae 12 dana, u okviru koje  kandidati stiu praktina znanja o izradi biznis plana, apliciranju za kreditna sredstva, promociji i slino.

Prošle godine Agencija je organizovala 14 edukacija širom Republike Srpske koje je prošlo 330 polaznika. Dobijeno je 55 realno ostvarivih poslovnih planova koji e, ukoliko budu realizovani, obezbijediti posao za oko 40 osoba. Neki od njih ve su u fazi realizacije.

Izvor: www.mrkonjic-grad.rs.ba


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Narodu Sirije i Turske 5.000 KM pomoi 18.2.2023.
Postavljene table sa nazivima ulica i trgova 24.12.2022.
Zapoeti radovi vrijednosti 800.000 KM 17.6.2022.
Optina Mrkonji Grad se pridruila inicijativi Optine bez brana 28.3.2022.
Besplatan prevoz za sve osnovce i srednjokolce 2.9.2021.
Prijem za lanove UG Srce Pegaza Banja Luka 24.6.2021.
Mrkonji Grad uskoro pokriven video-nadzorom 19.1.2021.
Primopredaja dunosti naelnika - Dragan Voevi preuzeo funkciju naelnika optine 25.12.2020.
Za rekonstrukciju zelene pijace 76.000 KM 13.10.2020.
Optina izdvojila 34.500 KM za subvencionisanje nabavke opreme 24.9.2020.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com