Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 
Uhapeno 16 osoba zbog falsifikovanja diploma

25.4.2012..

Dragan uuz (40) i Borislav Laki (32) iz Mrkonji Grada uhapšeni su jue zbog sumnje da su due od dvije godine štampali i prodavali falsifikovane diplome, licence, uvjerenja o poloenom dravnom ispitu i druga dokumenta.

U Mrkonji Gradu je uhapšen i Miroslav uli, dok je u Šipovu “pao” Goran Ponjevi, koji su osumnjieni da su bili dio mree falsifikatora.

Osim njih, u sklopu akcije kodnog naziva “Diploma 2” u Banjaluci su uhapšene tri osobe zaposlene u mesnici “Dim” u banjalukom naselju Borik. Prema nezvaninim informacijama, dva radnika su osumnjiena da su kupili falsifikovane diplome, dok se Robertu Markoviu na teret stavlja da je bio posrednik izmeu naruioca lanih diploma i uuza i Lakia.

Akcija, kojoj je prethodilo šestomjeseno praenje falsifikatora, izvedena je i u Prijedoru. Izvor blizak istrazi kazao je “Glasu Srpske” da je privedeno ukupno 16 osoba meu kojima su uglavnom kupci lanih diploma. Policija je tokom akcije pretresla više lokacija u pomenuta etiri grada.

Izvor blizak istrazi kazao je da je u uuzovoj kui u naselju Brdo kod Mrkonji Grada pronaena ilegalna štamparija u kojoj su izraivane lane diplome i druga dokumenta. U uuzovoj kui pronaeno je 805 lanih diploma i drugih dokumenata spremnih za prodaju, te falsifikovani peati srednjih škola i bjanko obrasci. Falsifikatori su krivotvorili ak i diplome pojedinih škola iz Srbije.

- uuz je lane diplome i dokumenta prodavao uz pomo Lakia koji je bio njegov prvi saradnik. Diplome su kupovala lica kojima su bila neophodna odreena zvanja da bi se zaposlila ili zadrala radno mjesto - rekao je naš izvor.

Laki je bio zaduen za pronalaenje kupaca lanih dokumenata.

- Lane diplome prodavane su uglavnom licima zaposlenim u dravnim institucijama i ustanovama, a manji dio njih je u privatnom sektoru - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Akciju “Diploma 2” izveli su pripadnici CJB Banjaluka po nalogu Okrunog tuilaštva Banjaluka koje je saopštilo da je privedeno više osumnjienih koji se terete za falsifikovanje isprave.

- Oni se terete da su od kraja 2009. godine do aprila 2012. godine falsifikovali javne isprave o završenoj srednjoj školi i poloenom dravnom ispitu. Te lane diplome i licence su prodavali na podruju Banjaluke, Mrkonji Grada, Šipova i Prijedora - saopšteno je iz Okrunog tuilaštva.

U Okrunom tuilaštvu su istakli da e svi osumnjieni danas biti sprovedeni na saslušanje u njihovu podrunu kancelariju u Mrkonji Gradu.

“Glas Srpske” saznaje da e tuilaštvu biti predato pet osumnjienih, dok e ostali najverovatnije biti pušteni da se brane sa slobode.

Cijene

Prema nezvaninim informacijama, cijena lanih diploma i dokumenata kretale su se od nekoliko stotina do hiljadu i više maraka.

“Glas Srpske” saznaje da su istraioci otkrili 20 kupaca lanih diploma, a sumnja se da su u posljednjih nekoliko godina falsifikatori izradili i prodali više stotina lanih diploma i drugih dokumenata.

S. Daki i N. Tomaševi ("Glas Srpske", www.glassrpske.com)


 

Podijeli na Facebook-u

Komentari na tekst

1. gastarbajteri da vrate diplome
nikola, 30.4.2012. 22:02:12 
Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Formirana jedinica Civilne zatite 18.3.2024.
Otvorena obnovljena zgrada Osnovnog suda 1.2.2024.
Postavljena turistika signalizacija 24.12.2023.
Odrano Vee privrednika 24.11.2023.
Odrano predavanje za proizvoae voa 14.11.2023.
Parastos za ubijene Srbe u zapadnoj Krajini 10.10.2023.
Realizovani projekti omladinske banke Mrkonji Grad 2023. godine 5.10.2023.
Poar na Zelekovcu 25.9.2023.
Troje povrijeenih u nezgodama u Ribniku i Mrkonji Gradu 16.9.2023.
Potpisani ugovori o dodjeli 20 plastenika poljoprivrednicima 13.9.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com