Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 

 


Poetak rada fabrike R-S Silikon u septembru

27.4.2015..

Fabrika za preradu metal-silicijuma "R-S Silikon" trebala bi, prema planu, da pone sa radom u septembru mjesecu ove godine. Izgradnja i opremanje fabrike koštae 30 miliona eura, a projekat realizuje italijanska kompanija "Metalege".

Direktor "R-S Silikona" anmikaele Folja kae da se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

"U maju prošle godine postavljen je kamen temeljac za izgradnju fabrike i  mogu rei da radovi zaista napreduju dobro i da sve ide svojim tokom, a poetak rada je planiran za septembar“,  rekao je Folja i dodao da je u toku proces zapošljavanja i obuke radnika.

"Zapošljavanje je u toku, jedan dio radnika je zaposlen direktno na gradilištu, a drugi dio je na obuci u našoj fabrici u Jajcu. Trenutno su zaposlene 43 osobe, ali do septembra mjeseca emo bez problema dostii broj od stotinu i više ljudi, mislim negdje oko 120“, kazao je on.

Kada je rije o nabavci sirovine kako bi se  proizvodnja mogla nesmetano odvijati Folja istie da e sve biti spremno na vrijeme.

"Što se tie nabavke sirovina za proizvodnju, mogu rei  da je u toku nabavka drveta i drvne mase, a kada je rije o  ostalim  sirovina njihova isporuka je dogovorena za drugu polovinu juna mjeseca. Takoe, elim rei da sama pria o osnovnim sirovinama koje nam trebaju za proizvodnju znai uposlenje i drugih firmi, jer se svakako sve to doprema kamionima što znai da e druge lokalne firme imati povean obim posla i moda i dodatna zaposlenja ljudi", istakao je Folja. Naglasio je da e mnoge lokalne firme kao što su transportne firme, neke mašinske radionice, vodooprema i rezni rezervni dijelovi  kao i mnogi drugi direktno ili indirektno biti ukljuene u proces rada kada pone proizvodnja fabrike.

Naelnica opštine Mrkonji Grad Divna Anii kae da je ovaj projekat veoma vaan za mrkonjiku opštinu, ali i cijelu Republiku Srpsku.

"Izgradnja fabrike u Bjelajcu e doprinijeti razvoju privrede naše opštine. Direktnu korist  e imati opština Mrkonji Grad i Republika Srpska kroz zapošljavanje velikog broja radnika i plaanje poreza, a indirektnu korist e imati privreda cijele regije obavljanjem raznih poslova za ovu kompaniju. Svi gotovi proizvodi e biti plasirani za inostrano trište pa e naša opština biti jedan od najveih izvoznika u regiji", rekla je Aniieva.

Fabrika "R-S Silikon"  e proizvoditi 15 hiljada tona metal silicijuma godišnje, koji se koristi za potrebe medicinske i farmaceutske industrije, ali i graevinarstva i metalne industrije i bie jedna od najmodernijih fabrika za te namjene u svijetu sa tehnologijom novije generacije koja nee zagaivati ivotnu sredinu.  Svi proizvodi e biti plasirani na trište zapadne Evrope, u Njemaku, Poljsku, Maarsku, Italiju i Slovaku.

Izvor: www.mrkonjic-grad.rs.ba


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
'R-S Silicon' najavljuje tubu protiv 'uma RS' 26.9.2018.
Podrka razvoju MSP i preduzetnitva 28.11.2017.
Italijani razmatraju novo ulaganje u Mrkonji Gradu 1.7.2017.
Naelnica Divna Anii u posjeti preduzeu za proizvodnju stolica PROWOOD 17.3.2016.
Odran esti sastanak Privrednog savjeta optine 22.2.2016.
Otvorena fabrika R-S Silikon u Bjelajcu 26.11.2015.
Ministri u posjeti fabrici RS-Silikon u Bjelajcu 30.7.2015.
Poinje izgradnja elektrane Boac 2 23.7.2015.
Otvaranjem Poslovne zone do novih radnih mjesta 21.7.2015.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com