Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 

 


PU Mrkonji Grad: Stanje bezbjednosti stabilno

21.6.2017..

Stanje bezbjednosti na podruju Policijske uprave (PU) Mrkonji Grad u proteklom mjesecu bilo je stabilo i nisu zabiljeena krivina djela ni prekršaji koji bi svojim posljedicama izazvali vee uznemirenje javnosti.

To je danas poruilo rukovodstvo mrkonjike PU, na konferenciji za novinare povodom prezentovanja rezultata rada za maj, a kojoj su prisustvovali Milan Mileki, naelnik Policijske uprave i njegov zamjenik Branislav Karaulac, kao i Goran Rolji, naelnik Odjeljenja policije, te Vojislav Tomi, naelnik Odjeljenja kriminalistike policije.

Mileki je potvrdio da u proteklom mjesecu nije bilo ubistava, razbojništava, kraa vozila, niti krivinih djela protiv polnog integriteta.

Prvi ovjek mrkonjike policije dodao je da je stanje iz oblasti bezbjednosti saobraaja bilo znatno bolje u maju ove godine u odnosu na uporedni period, te da je smanjen broj saobraajnih nezgoda za 36,36 odosto.

Mileki je apelovao na graane, obzirom da je poela sezona godišnjih odmora, kada se upravo dogaa i najviše krivinih djela protiv imovine, da preduzmu preventivne mjere kako za vrijeme njihovog odsustva njihovi domovi ne bi postali meta krimogenih lica.

Graanima je savjetovao da prvenstveno prilikom kretanja na odmor, novac, zlatni nakit i druge vrijedne stvari ne ostavljaju u kui ili stanu, ve u banci ili daju nekom na uvanje.

Takoe, kako je savjetovano, nije poeljno odavati utisak odsustva od kue ili stana, kao što je spuštanje roletni, objavljivanje fotografija na društvenim mreama sa odmora, a poeljno je da se komšije obavijeste o odsustvu i ukoliko primjete bilo kakva sumnjiva i nepoznata lica i vozila da o tome obavijeste policiju besplatnim pozivom na broj 122.

Takoe, Mileki je podsjetio graane koji posjeduju oruje za linu bezbjednost (pištolje i revolvere), da su u obavezi da do 30. juna ove godine zamijene oruane listove kojima je istekao rok vaenja.

Vojislav Tomi, naelnik Odjeljenja kriminalistike policije, istakao je da je u proteklom mjesecu evidentirano 28 krivinih djela i sva su iz oblasti opšteg kriminaliteta.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 75 odsto, a po nepoznatom izvršiocu rasvijetljenost je 53,33 odsto", naveo je Tomi.

Goran Rolji, naelnik Odjeljenja policije, istakao je da je u maju evidentirano 15 sluajeva narušavanja javnog reda i mira, dok nije bilo evidentiranih sluajeva u kojima je bilo narušavanja javnog reda i mira sa pet ili više lica.

Prekršaje je poinilo 20 lica od kojih je jedan povratnik, dok nema evidentiranih maloljetnika kao poinioca prekršaja.

Što se tie pokazatelja iz oblasti bezbjednosti saobraaja, u maju je evidentirano 14 saobraajnih nezgoda, što je manje za 36,36 odsto u odnosu na uporedni period.

Evidentirane su tri saobraajne nezgode sa nastradalim licima, dok je sa materijalnom štetom evidentirano 11 nezgoda, gdje je prisutan trend smanjenja za 45 odsto u odnosu na uporedni period.

"Zahvaljujui konstantnim aktivnostima kolega, u proteklom mjesecu iz saobraaja je iskljueno 69 vozaa, od ega 65 zbog vonje pod uticajem alkohola i etiri zbog vonje prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom", zakljuio je Rolji.

Dragan Sladojevi ("Nezavisne novine")
http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/PU-Mrkonjic-Grad-Stanje-bezbjednosti-stabilno/431485


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Otvorena obnovljena zgrada Osnovnog suda 1.2.2024.
Postavljena turistika signalizacija 24.12.2023.
Odrano Vee privrednika 24.11.2023.
Odrano predavanje za proizvoae voa 14.11.2023.
Parastos za ubijene Srbe u zapadnoj Krajini 10.10.2023.
Realizovani projekti omladinske banke Mrkonji Grad 2023. godine 5.10.2023.
Poar na Zelekovcu 25.9.2023.
Troje povrijeenih u nezgodama u Ribniku i Mrkonji Gradu 16.9.2023.
Potpisani ugovori o dodjeli 20 plastenika poljoprivrednicima 13.9.2023.
Skup dimnjaara u Mrkonji Gradu 12.8.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com