Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 

 


'R-S Silicon' najavljuje tubu protiv 'uma RS'

26.9.2018..

Preduzee "R-S Silicon" iz Mrkonji Grada, koje zapošljava 157 radnika, zbog nedostatka sirovine suoava se s problemima u proizvodnji, jer "Šume RS" ne poštuju svoj dio obaveza iz ugovora o snabdijevanju šumskim drvnim sortimentima.

S problemom nedostatka drvnih sortimenata suoavaju se i ostale mnogobrojne kompanije u RS, kojima je ova sirovina neophodna za dalji proces proizvodnje.

Od izvora bliskog kompaniji "R-S Silicon" saznajemo da su zbog svega spremni da pokrenu tubu za nadoknadu štete.

Ukoliko se ove isporuke ne intenziviraju, oni e biti dovedeni u situaciju da zaustave proizvodnju, što bi u njihovom sluaju, zbog specifinog procesa proizvodnje, 24-asovnom radnom vremenu koje ne trpi smanjivanje kapaciteta, znailo ogromne gubitke, kako sa tehnološkog, tako i sa materijalnog aspekta.

Nedostatak jedne od osnovnih sirovina na period dui od tri dana imao bi za posljedicu dugotrajnije blokiranje proizvodnje, zbog hlaenja tenog metala i njegovog pretvaranja u vrsto stanje, ije išenje zahtijeva ogromne napore kako bi se uspostavili tehnološki uslovi za ponovno pokretanje proizvodnje.

"Šume RS" ve tri godine unazad ne poštuju ugovore koje su potpisale i to kompaniju dovodi u sve tei poloaj, a u Banjaluci je odran sastanak resornog ministra i direktora "Šuma RS" sa direktorima šumskih gazdinstava, na kojem je zakljueno da ugovori prema svim prioritetnim kupcima, meu kojima je i "R-S Silicon", moraju biti u potpunosti ispoštovani.

"Zakljuak sa pomenutog sastanka se ne realizuje u potpunosti, te se drvo isporuuje nezadovoljavajuom dinamikom. U sluaju zaustavljanja proizvodnje, bili bismo izloeni riziku plaanja penala inostranim klijentima zbog nemogunosti isporuke svog proizvoda po unaprijed zakljuenim ugovorima", potvrdili su u kompaniji "R-S Silicon", te istiu da bi to dovelo do otkazivanja saradnje lokalnim firmama, ije usluge koriste, te do otpuštanja 157 zaposlenih.

U "R-S Siliconu" se nadaju da e Uprava "Šuma RS" uvidjeti ozbiljnost problema, te da e u suprotnom, ako kontinuitet njihove proizvodnje bude doveden u pitanje zbog neisporuke sortimenata, zaštitu svojih prava zatraiti putem nadlenog suda.

U preduzeu "Šume RS" rekli su da s ovom kompanijom imaju potpisane ugovore o isporuci 36.000 metara kubnih ogrevnog drveta, te da su do sada isporuili oko 17.000 metara kubnih.

"Postoje problemi na terenu s izvoaima radova i nedostatkom adekvatne radne snage, što usporava proces proizvodnje šumskih drvnih sortimenata. U toku je i snabdijevanje javnih ustanova ogrevnim drvetom, tako da postoji opravdan razlog što je isporuka slabijeg intenziteta, ne samo prema ovom kupcu, ve i prema svim ostalim korisnicima ovog sortimenta", kau u "Šumama RS".

Oni istiu da svi privredni subjekti koji su strateški bitni za privredu RS predstavljaju za njih prioritet kada je u pitanju snabdijevanje potrebnom sirovinom.

Goral Laji ("Nezavisne novine, www.nezavisne.com)


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Otvorena obnovljena zgrada Osnovnog suda 1.2.2024.
Postavljena turistika signalizacija 24.12.2023.
Odrano Vee privrednika 24.11.2023.
Odrano predavanje za proizvoae voa 14.11.2023.
Parastos za ubijene Srbe u zapadnoj Krajini 10.10.2023.
Realizovani projekti omladinske banke Mrkonji Grad 2023. godine 5.10.2023.
Poar na Zelekovcu 25.9.2023.
Troje povrijeenih u nezgodama u Ribniku i Mrkonji Gradu 16.9.2023.
Potpisani ugovori o dodjeli 20 plastenika poljoprivrednicima 13.9.2023.
Skup dimnjaara u Mrkonji Gradu 12.8.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com