Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
 Zanimljivosti - Arhiva 2010
Djedovina se voli i pjesmom i priama
28.12.2010..
Podrašnica se mora voljeti i kada je nikoljdanska cia okuje ledenim minusima, i kada  magle, odozgo s Dimitora i Lisine, prekriju dimove seoskih numera uz koje je, u ovoj naseobini mrkonjigradske opštine, danas malo više od hiljadu i dvjesta duša.
Kuna muzika produkcija
22.12.2010..
Od našeg prijatelja Samira Smailagia - ire koji ivi i radi u Francuskoj smo dobili sljedeu poruku:
"Evo, elim da vam pošaljem jedan link. To je jedan instrumental koji sam napisao i snimio u mom malom kunom studiju.
Instrumental se zove First creation (Prva kreacija). Naslov je dat isto iz jednog razloga zato što mi je to u stvari Prva kreacija koju sam uspio uraditi sam..."
Srpska lei na zlatu, srebru i nafti
18.11.2010..
Republika Srpska ima veliki mineralno-sirovinski potencijal, što potvruju istraivanja kojim su estice zlata i srebra pronaene u srebrenikom rudniku "Sase", te na terenima kod Novog Grada i Mrkonji Grada, dok je nafta pronaena u Posavini i Loparskom bazenu.
Rekao je ovo "Glasu Srpske" direktor Republikog zavoda za geološka istraivanja Dragan Mitrovi. On istie da u Republici Srpskoj postoje brojne metaline, nemetaline i energetske sirovine.
Ubi promaja, otpadoe bubrezi
11.10.2010..
Odnos prema zdravlju našeg naroda je, u najmanju ruku, neobian. Niti je u svijetu ima neko ko manje brine za zdrav ivot, niti onaj ko više pria o bolestima.
Ako ovjek hoe da bude „narodski o'ek“, „ljudina“, „raja“ onda, kao osnovno, mora moi „dobro da popije“. Ne da bude pijanica, to nikako, nego nekako da moe „dobro da popije, a da se ne napije“.
Otprilike, da sa „rajom“ poesto „zna“ zalomiti u kafani. Društveni ivot trezvenjaka je, po opštem mišljenju, nikakav. “Nije o'ek ako ne moe popiti i pojesti“.
Stig'o ringipil
31.5.2010..
Bez obzira kakav im je "zvanian naziv", zvali smo ih jednostavno "ikice".
Dolazak ringišpila je  uvijek bio dogaaj za mališane. Ja pamtim da su dolazili na plato "stone pijace" i kod "novog stadiona". Uz ringišip i "ikice", obavezno je bilo i gaanje rua, par flipera, ponekad gaanje konzervi platnenom loptom...
Kasnije su se pojavile i prve video igrice...
Tesla uva branu
25.2.2010..
Kau da je priroda najvei udotvorac. Stvara neobina djela za koje niko pouzdano ne zna kada su nastala, kako i zašto. Jedno takvo udo prirode za koje malo ko na našim prostorima zna sigurno jeste i lik Nikole Tesle, uklesan u stijene iznad Hidroelektrane "Boac". Prepoznatljiv lik s visokim elom i kratkim brkovima jednog od najveih srpskih naunika nalazi se u neobinom sklopu vegetacije, stijena i malih uvala na litici, na desnoj obali akumulacionog jezera...
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Ostali naslovi
Zanimljivosti: Arhiva
2015.
2014.
2013.
2012.
2011.
2010.
2009.
2008.
2007.
2006.
2005.
2004.
2003.
2002.
2001.
2000.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com