Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 

 


Kasni uspostavljanje zemljinih knjiga

16.3.2009..

Za stanovnike mrkonjike opštine, ali i institucije, veliki problem predstavlja što u Podrunoj jedinici Republike uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove nije na snazi primjena zemljišne knjige za sve katastarske opštine.

Poslovi na uspostavljanju zemljišne knjige za sve katastarske opštine su u toku i za sada je neizvjesno kada e biti okonani.

Zaposleni u Podrunoj jedinici privode kraju aktivnosti na završetku dopunskog premjera za katastarsku opštinu Mrkonji Grad I i II. Ve su okonani poslovi na dopunskom premjeru i riješeni svi prigovori u prvostepenom postupku, kao i albe kod drugostepenog organa.

- Podaci sa izlaganja podataka proslijeeni su na konverziju i mi oekujem stavljanje u slubenu upotrebu katastarske opštine Mrkonji Grad I i II. Naime, bez podataka novog premjera ne moe se uspostaviti zemljišna knjiga - rekla je šef Podrune jedinice u Mrkonji Gradu Milena Tegeltija.

Ona napominje da je na veem dijelu mrkonjike opštine na snazi popisni katastar. U pet katastarskih opština na snazi je katastar nepokretnosti, za koji postoji digitalni katastarski plan.

Prošle godine zaposleni u Podrunoj jedinici u rješavanju su imali 451 predmet promjene naslova korisnika. Sedam predmeta je preneseno u ovu godinu, a rije je o predmetima koji se odnose na sprovoenje rješenja o nasljeu koja nisu ovjerena od strane Poreske uprave.

U upravi su obradili i kroz operat sproveli 113 terenskih predmeta: cijepanje parcela, uplanjenje objekata, provjera površine parcele, identifikacija parcela, promjena kulture i klase. Izvršeno je i izlaganje na javni uvid podataka dopunskog premjera za katastarsku opštinu Brod.
Geometri

U radu Podrune jedinice problem predstavlja nedovoljan broj geometara. Naime, na poslove geometra rasporeena je radnica iz Laktaša, koja jednom sedmino dolazi na rad u Mrkonji Grad. Istini za volju, sva mjesta, osam izvršilaca, popunjena su prema sistematizaciji radnih mjesta, ali je problem upravo nedostatak geometra, jer geometar koji dolazi jednom sedmino nije u mogunosti da na vrijeme završi sve poslove.

Slobodan Daki ("Glas Srpske", www.glassrpske.com)


 

Podijeli na Facebook-u

Komentari na tekst

1. osam izvrsioca znaci neodgovaraju sistematizaciji sa toliko rasporedenih mogli bi da premere celu opstinu ali oni nisu geodete,sa kojom su skolom oni stekli radni odnos sa gimnazijom to nemozete raditi predlog otpustite njih i zaposlite geometre ali nije poenta u tome.Radni staz ide idemo u EU .
EU-nija, Bosna i Hercegovina17.3.2009. 16:02:25 
2. samo na znanje, s obzirom da radim posao vezan za zemljine knjige, opstina mg je meu 5 najgorih, po tom pitanju, u bih !
zk, Bosna i Hercegovina18.3.2009. 8:56:36 
3. Moze li mi neko objasniti sta je sa novim porezom na nekretnine i rokovima za dostavljanje katasterskih potvrda i koje su obaveze direktnih ili indirektnih vlasnika(nerijeseni IPO)? Zamoljavam za tacnije informacije.hvala
akteX, AUSTRIA24.1.2010. 9:39:59 
4. Izgleda da je moje pitanje jednako promaseno kao i tema.Nije moguce da niko nista ne zna!Ostaje jedina solucija da nas pismeno obavijestite.Jedino to uvazavam.
akteX, AUSTRIA26.1.2010. 17:15:56 
Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Odrana kosidba na Rajcu 20.7.2021.
Prijem za lanove UG Srce Pegaza Banja Luka 24.6.2021.
Obiljeen Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 16.6.2021.
Naelniku optine uruen Projekat turistike signalizacije za podruje optine Mrkonji Grad 7.6.2021.
Prikupljeno 35 doza krvi 17.5.2021.
Otvorena rekonstruisana gradska pijaca 4.5.2021.
Instaliran sistem protivgradne zatite 27.4.2021.
Obiljeeno 25 godina od eshumacije najvee masovne grobnice u Srpskoj 1.4.2021.
Odrana promocija projekta 'Misli o prirodi' 12.3.2021.
Radni sastanak naelnika Voevia sa direktorom Doma zdravlja Dr Jovan Rakovi'' 18.2.2021.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com