Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 

 


Stanovnici Mrkonji Grada obiljeili 4. februar

6.2.2012..

Stanovnici opštine Mrkonji Grad obiljeili su Dan  opštine 4. februar i šesnaestu godišnjicu povratka stanovništva  iz izbjeglišta.  Dan opštine ustanovljen  je u znak sjeanja  na 4. februar 1996. godine, kada su se Mrkonjiani vratili na svoja ognjišta.

U kapeli Svetog apostola Marka na pravoslavnom groblju sluen je parastos u znak sjeanja na stradale  u proteklom ratu i  na rtve koje su  pronaene  4. februara 1996. godine, poloeno je cvijee na spomen obiljeje masovne grobnice na pravoslavnom groblju i na centralno spomen obiljeje poginulim borcima na Trgu srpske vojske.

03. februara u Pozorišnoj sali Doma kulture odrana je sveana akademija, na kojoj je naelnica opštine Divna Anii, odrala prigodnu besjedu i posjetila prisutne na period od prije 16 godina.

„Nemogue je  ne prisjetititi se 04. februara 1996. godine i svega što je predhodilo tom danu.  Ne prisjetiti se Dana povratka znailo bi zaboravljati svoju istoriju i ne sjeati se rtava.

Ne postoji nijedan grad  koji je za tako kratko  vrijeme okupacije od etiri mjeseca izgubio tako mnogo, za kratko vrijeme se u crno zavilo toliko porodica. Ne postoji ni jedan grad koji je za tako kratko vrijeme izgubio svoje bogatstvo, škole, kue, dravna preduzea, imovinu. Mnogo je nepravde nanijeto  trebalo je sve podnijeti, pljaku, porodine tragedije koje su se dešavale“ rekla je Aniieva.

Na sveanoj akademiji Skupština opštine dodijelila je pohvale, povelje, zahvalnice (opštinska priznanja) zaslunim pojedincima, ustanovama i udruenjima.

Povelju zaslunog graanina dobio je direktor „Hidroelektrane Boac“ Nedeljko Kesi, i inenjer Mladen Areina.

Posthumno nagraeni su i dr Svetozar Radulovi i Tihomir Milanovi. Pohvalu opštine Mrkonji Grad dobili su Fabrika obue „Bema“ d.o.o Banja Luka i publicista iz Banja Luke Rade Udovii.

Zahvalnicu Opštine dobili su prosvetni radnici: Joka Radak, Dušanka Cviji, Pero Arseni, Ljiljana Šarac, Branko Grujii, ilnik Martin, suvlasnik fabrike obue „Bema“, Fugina Benjamin, suvlasnik „Beme“, Danilovi Zoran-fotograf, sveštenik ivojin Milanovi, privrednik uro Gali, poljoprivrednici Dragoljub Vidari i Milorad Cviji, te Mihalji Stevo, predsjednik kluba Udruenja Mrkonjianja u Beogradu.  Meu brojnim gostima i zvanicama na akademiji su prisustvovali i ministri iz Vlade RS ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar prosvjete i kulture Anton Kasipovi, te ministarka porodice, omladine i sporta Nada Tešanovi. Na akademiji su nastupili lanovi hora „Banjaluanke“ iz Banja Luke, Gudaki kvartet akademije muzike umjetnosti, i glumci Gradskog pozorišta Mrkonji Grad. 

Izvor: www.mrkonjic-grad.rs.ba


 

Podijeli na Facebook-u

Komentari na tekst

1. Molim urednika da izvri ispravku teksta.Stevo Mihalji nije predsednik Udruenja mrkonjiana u Beogradu to nimalo ne umanjuje njegove zasluge za dobijanje zahvalnice. Predsednik Udruenja Mrkonjiana u Beogradu je Gaji arko.
graanin, Srbija ili Crna Gora7.2.2012. 10:15:31 
Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Teretana na otvorenom 1.10.2022.
Poela realizacija 'DogsTrust' projekta 25.8.2022.
Odrana Konferencija beba 2022. 1.7.2022.
Mrkonji Grad raspolae brojnim turistikim potencijalima 17.6.2022.
Zapoeti radovi vrijednosti 800.000 KM 17.6.2022.
Nezakonita taksa uz raun za vodu u Mrkonji Gradu 30.5.2022.
Noni uspon na brdo Oruglu 2.5.2022.
Podrka projektu gradnje solarne elektrane 25.4.2022.
Proljeno ureenje grada 18.4.2022.
Optina Mrkonji Grad se pridruila inicijativi Optine bez brana 28.3.2022.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com