Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 

 


'R-S Silicon' najavljuje tubu protiv 'uma RS'

26.9.2018..

Preduzee "R-S Silicon" iz Mrkonji Grada, koje zapošljava 157 radnika, zbog nedostatka sirovine suoava se s problemima u proizvodnji, jer "Šume RS" ne poštuju svoj dio obaveza iz ugovora o snabdijevanju šumskim drvnim sortimentima.

S problemom nedostatka drvnih sortimenata suoavaju se i ostale mnogobrojne kompanije u RS, kojima je ova sirovina neophodna za dalji proces proizvodnje.

Od izvora bliskog kompaniji "R-S Silicon" saznajemo da su zbog svega spremni da pokrenu tubu za nadoknadu štete.

Ukoliko se ove isporuke ne intenziviraju, oni e biti dovedeni u situaciju da zaustave proizvodnju, što bi u njihovom sluaju, zbog specifinog procesa proizvodnje, 24-asovnom radnom vremenu koje ne trpi smanjivanje kapaciteta, znailo ogromne gubitke, kako sa tehnološkog, tako i sa materijalnog aspekta.

Nedostatak jedne od osnovnih sirovina na period dui od tri dana imao bi za posljedicu dugotrajnije blokiranje proizvodnje, zbog hlaenja tenog metala i njegovog pretvaranja u vrsto stanje, ije išenje zahtijeva ogromne napore kako bi se uspostavili tehnološki uslovi za ponovno pokretanje proizvodnje.

"Šume RS" ve tri godine unazad ne poštuju ugovore koje su potpisale i to kompaniju dovodi u sve tei poloaj, a u Banjaluci je odran sastanak resornog ministra i direktora "Šuma RS" sa direktorima šumskih gazdinstava, na kojem je zakljueno da ugovori prema svim prioritetnim kupcima, meu kojima je i "R-S Silicon", moraju biti u potpunosti ispoštovani.

"Zakljuak sa pomenutog sastanka se ne realizuje u potpunosti, te se drvo isporuuje nezadovoljavajuom dinamikom. U sluaju zaustavljanja proizvodnje, bili bismo izloeni riziku plaanja penala inostranim klijentima zbog nemogunosti isporuke svog proizvoda po unaprijed zakljuenim ugovorima", potvrdili su u kompaniji "R-S Silicon", te istiu da bi to dovelo do otkazivanja saradnje lokalnim firmama, ije usluge koriste, te do otpuštanja 157 zaposlenih.

U "R-S Siliconu" se nadaju da e Uprava "Šuma RS" uvidjeti ozbiljnost problema, te da e u suprotnom, ako kontinuitet njihove proizvodnje bude doveden u pitanje zbog neisporuke sortimenata, zaštitu svojih prava zatraiti putem nadlenog suda.

U preduzeu "Šume RS" rekli su da s ovom kompanijom imaju potpisane ugovore o isporuci 36.000 metara kubnih ogrevnog drveta, te da su do sada isporuili oko 17.000 metara kubnih.

"Postoje problemi na terenu s izvoaima radova i nedostatkom adekvatne radne snage, što usporava proces proizvodnje šumskih drvnih sortimenata. U toku je i snabdijevanje javnih ustanova ogrevnim drvetom, tako da postoji opravdan razlog što je isporuka slabijeg intenziteta, ne samo prema ovom kupcu, ve i prema svim ostalim korisnicima ovog sortimenta", kau u "Šumama RS".

Oni istiu da svi privredni subjekti koji su strateški bitni za privredu RS predstavljaju za njih prioritet kada je u pitanju snabdijevanje potrebnom sirovinom.

Goral Laji ("Nezavisne novine, www.nezavisne.com)


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
'Vrela Sane' pokreu turistiki procvat 2.10.2021.
Javne povrine u Mrkonji Gradu kontrolie 46 kamera 30.9.2021.
Promovisan film 'Zvuci ekia jednog kovaa' 22.9.2021.
Besplatan prevoz za sve osnovce i srednjokolce 2.9.2021.
Odrana kosidba na Rajcu 20.7.2021.
Prijem za lanove UG Srce Pegaza Banja Luka 24.6.2021.
Obiljeen Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi 16.6.2021.
Naelniku optine uruen Projekat turistike signalizacije za podruje optine Mrkonji Grad 7.6.2021.
Prikupljeno 35 doza krvi 17.5.2021.
Otvorena rekonstruisana gradska pijaca 4.5.2021.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com