Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast

 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Foto galerijeVee mladosti i ljepote - Maturanti 2006

Uenici zavrnih razreda Gimnazije i Mainske kole iz Mrkonji Grada uz muziku, ples i pokoju aicu oprostili su se od profesora, akih klupa i domaih zadataka.

Te veeri u gradu podno Lisine sve je bilo u znaku Mladosti i ljepote. Veseli maturanti okupili su se ispred zgrade Srednjokolskog centra gdje su ih doekali zadivljeni pogledi sugraana. Blicali su fotoaparati i blistali osmijesi razdraganih mladia i djevojaka.

Nakon toga maturanti su ponosno krenuli u etnju gradom do Hotela "Krajina" gdje su nastavili svoje slavlje do sitnih sati.

Direktor Gimnazije Ostoja Duli sretan je to u novi ivot ispraa 77 uenika ove kole.
"Bili su to marljivi i posluni aci. O tome najbolje svjedoi podatak da je odlinim uspjehom kolu zavrilo 22 uenika", kae Duli.

Mainska kola ove godine ispraa 95 maturanata. Direktor ove kole Kosta Markovi kae da su kolovanje sa uspjehom zavrila tri odjeljenja zanatlija i jedno mainskih tehniara. Najbolji uenici ove kole su Mladen Laki i Marinko Komleni.

Da li e nastaviti kolovanje ili potraiti neki posao mnogi maturanti jo uvijek ne znaju. Ipak, u jednom se slau, nedostajae im druenje i bezbrini kolski dani.

Dijana okalo, Nikolina Mili, Tina Savanovi, Maja Tomi, Ivana ikman i Tijana Vasi sve etiri godine su bile nerazdvojne drugarice. Kau da e uvijek pamtiti srednjokolsko druenje.

"Studirau farmaciju, a i moje drugarice e nastaviti kolovanje. Dijana e upisati psihologiju, Nikolina politike nauke, a Maja saobraajni fakultet. Vjerujem da emo biti dobri studenti kao to smo bili gimnazijalci", veli Tijana.

Budui pravnici Sran Udovi, Saa Rajkovi , Vukain Tegeltija i Danijel Ljuboja u Gimnaziji su bili odlini uenici, Nadaju se da e i na fakultetu nizati dobre ocjene. Sada im je ipak bitnije da maturu proslave to bolje mogu.

Tekstilci Sanja Jovanovi, Bojana Gai i Zorica Mihajlovi jo uvijek nisu sigurne da li e nastaviti kolovanje. Moda e, kau, potraiti neki posao. Isto je i sa njihovim drugom Markom Uboviem koji je zavrio metalsku kolu.

Porodica Radanovi ove je godine ispratila tri maturanta. Sestre bliznakinje Zorica i Ruica proslavljaju kraj kolovanja u Gimnaziji. Namjeravaju uspisati fakultet. Sestrama se na slavlju prisruio i njihov godinu dana mlai brat Slavko koji je zavrio za elektroinstalatera.

kolski drugovi Ranko ormaz, Vesna Vasiljevi, Miodrag uza, Brankica Vidovi i Milena Tomi za veliko slavlje posebno su se pripremali. Raduju se to e se jo i ovo vee zajedno proveseliti. A poslije toga slijede pripreme za fakultet.

Tekst i fotografije: Slobodan Daki i Bole

[25.3.2002.]

Ostale fotogalerije
FK Sloboda nekad....
Balkana - April 2005.
Fotografije sa Lisine (2)
Fotografije sa Lisine (1)
Balkana na 'remontu'
Ljeto na Balkani
Paraglajding u Mrkonjiu
Zima na Balkani
Jesen na Balkani
Dom kulture danas
Devedesete...
Najnovije na sajtu
Hristos Vaskrse!
Potpisan ugovor o rekonstrukciji stadiona 'Luke'
Instaliran sistem protivgradne zatite
Pobjeda Mladosti za kraj sezone
Poeo 'Mjesec zdravog odrastanja'
Finale Kupa Republike Srpske u Futsalu
Sretan Uskrs!
 
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com