Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Zanimljivosti
 

 


Kako se snai u Mrkonjiu ?

1.12.2000..
Mrkonjic-Grad je mali grad. Majusan. Gradic... No, to nikako ne znaci da cete se lako snaci sa svojim kolima ako ste ovde prvi put. Nikako. Cak i ako ste odavde, a hobi vam nije pomno pracenje promjena saobracajnih znakova, imacete problema...

Dugo je ulica Sime Solaje bila jednosmjerna od 7 do 19 i to sa dozvoljenim smjerom od gradske kafane prema fabrici obuce. Dalje od gradske kafane je bila dvosmjerna.
Sada je vremensko ogranicenje ukinuto, pa je ta ulica uvijek jednosmjerna. Ali... Ta ista ulica od gradske kafane prema Rijeci je sada jednosmjerna, ali u suprotnom smjeru nego od "Barackih zgrada" do gore spomenute kafane. I to ne do mosta u Rijeci nego samo do Omladinskog doma.
Data je dakle mogucnost da iz pravca Rijeke dodjete Njegosevom do zgrade "Manjace" (stari Dom zdravlja). Spomenuh li da je i Njegoseva jednosmjerna!?
Da biste dosli od Brkica Baste do bolnice (vazdusne linije 200 m) trebate se voziti (a posteni gradjani postuju propise) pored "Pina", pijace, opstine, hotela, niz Mecat,...

Imate i drugu varijantu. Kod "Pina" desno pa pored elektro-distribucije smotate u krivini od 180 stepeni !?! To je vec specijalnost mrkonjickih vozaca i svjetskih majstora relija...

Ulica Davida Strpca koja je novoprobijena i koja povezuje ulicu pored Poste i zgradu Suda preko je omogucila da preko Trga Petra I Mrkonjica saobracaj ide u jednom smjeru, od "stare robne" prema robnoj kuci. Ali, samo ljeti!? Zimi je opet tu dvosmjerni saobracaj.
Pa sad treba paziti da li je znak postavljen ili je sklonjen (da pojasnim: trebate pratiti kakvo je vrijeme napolju)...

Ulica od pijace do Rijeke (Dedica sokak) je bila jednosmjerna od pijace na dole, a sada je odjednom jednosmjerna od Rijeke prema pijaci.
Sokak, sa svom svojom stranom je (ko zna zasto) dvosmjeran.

Jednosmjerna je Oslobodilacka ulica od hotela do Partizanskog groblja, ali se to u njenom gornjem dijelu (Jalok) malo postuje, pa se nerijetko na sirini od 3 metra mimoilaze dva auta ili jos i gore....

Dobro, zagusenje automobilima je ocevidno i nesto se more uraditi, ali naprasno mjenjanje propisa ne doprinosi njihovom postovanju. Nece saobracajni znakovi od mahala stvoriti bulevare.

Jos se najavljuje uvodjenje semafora ?!?!? Ne vidim medjutim, gdje bi se mogli postaviti, a da niko, kada dobije zeleno, ne krece "pod rucnom".

Pored svih muka tipa "sad je jednosmjerna ovamo sad tamo" treba biti majstor i parkirati auto u gradu... Parking mjesto se nigdje ne naplacuje, ali je zato prava sreca parkirati negdje u blizini zeljene destinacije.
Za one koji stanuju iole blize centru postavlja se pitanje smisla koristenja kola kada, recimo petkom navece, parking pronadju blize kuci nego zeljenom kaficu.

Nisu spicevi u saobracaju kada ljudi idu i vracaju se sa posla, radnim danima. Ma kakav! "Rush hour" je navece kada se "izlazi".

Opstoj guzvi doprinosi i popravak mostova na Vrbasu, pa sad sav saobracaj koji je isao od Jajca prema Banjaluci ide preko Mrkonjica...


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Centar za posjetioce Pecka: Prirodna bogatstva nadomak Banjaluke mame posjetioce 26.6.2022.
Pria o najstarijim kovaima varcarskih kosa 12.5.2021.
Pravopis na stepenitu 16.12.2018.
Dalja arheoloka istraivanja i stavljanje u upotrebu kulturno-arheoloke rute na Prizrenu 25.7.2017.
Nikad nije kasno - Emira Veli Sundkvist 24.2.2017.
Brvnara kod Mrkonji Grada za koju zna i Alice Cooper 3.4.2016.
Lani Norveanin vukao za nos pola Beograda 23.3.2016.
Pecka, mjesto gdje se domainski odnose prema prirodi i ljudima 21.11.2015.
Bitno je da se kopa i da se radi. Do tada 'Arrivederci!' 15.10.2015.
Kuna muzika produkcija (3) 19.3.2013.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com