Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Sport
Kultura
Knjievnost
Pozorite
Muzika
Slikarstvo
Fotografija
Tradicija
kolstvo
Ostali dogaaji
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Kultura -
 

 


Dan Planete Zemlje u Mrkonji Gradu

8.6.2012..

Dan planete Zemlje obiljeen je u Kulturnom centru, koncertom kantautora Radovana Jotia poznatijeg Mente. Veleanstveno, urbano i sveena atmosfera se osjetila od samog poetka koncerta. Ulazite u prekrasan prostor doma, gdje vas ve eka CD pjesama R.J Mente. Dok traite mjesto, slušate ugodnu tihu instrumentalnu muziku.

Sa strane se primjeuje diskretno, za svaki sluaj, obezbjeenje. Nailazite na štand sa ljubaznim konobarima koji vam toe besplatna alkohola i bezalkoholna pia. Kao što ree Bora orevi: “To da neko asti publiku piem cijelu vee koncerta, to nisam doiveo nigde“.

Na bini, video-bim koji prikazuje sponzore Banjaluki Nektar, Kruna voda i Rubin diskont. Reflektori, dvije stolice, dvije akustine gitare. Sve odiše glamurom.

Sa prvim zvukom gitare, poinje i prva pjesma i dobrodošlica prisutnim. U najavi svoga koncerta,Mento prestavlja i svoga gosta, dugogodišnjeg prijatelja i fenomenalnog virtuza na gitari ore Safnera. Scena, zvuk i sve sto se uje i vidi, ravno svjetskom dogaaju.

Prvo bi da te pitam, zašto se toliko ekalo na izjavu ?

elio sam da se utisci maximalno stišaju, kako bi realno mogao dati ocjenu i osvrt na svu priu. Sad bez euforije, mogu slobodno da kaem, da sam i više nego zadovoljan. Sve mi se posreilo još od samog poetka. Danas je stvarno teško bilo šta organizovati, a da pri tome ne nailazite na velike i male prepreke. Meutim,to u mom sluaju ovog puta nije bilo.

Nisi elio mnogo sponzora ili se neki nisu odazvali?

Smišljeno sam išao na manje sponzora, al onih koji su mi bili bitni kako bi lakše izrealizovao svoju elju. Zahvaljujuci Nektar pivu, Kruni, Rubin diskontu, kao i prijateljima obezbjedio sam publici besplatno pie. Kao i za dobar zvuk što sam zahvalan Rajku Azariu. Sad me posebno veseli to što su svi navedeni stekli moje povjerenje, prepoznali kvalitet i tako mi obeali svaku sledeu slinu manifestaciju, koncert itd.

Mora se priznati i posebno pohvaliti da je tok koncerta bio konstantno pod jakim emocijama. Da ih je bilo i kod tebe i Safnera?

Ja sam koncert poeo iskrenim rijeima i rekao da osjetim tremu. Ta trema je bila realna, jer ja se u tom svjetlu nisam pojavljivao dvadeset godina, kao i to što isto toliko nisam svirao i pjevao sa Safnerom. Publika je sve to osjetila, al to sve nije uticalo na dati kvalitet. Sve te emocije su inile pjesme koje smo pjevali. Tu je i prvi put bila moja majka, kojoj sam u svom stilu posvetio pjesmu „Tebi majko misli lete“. Kasnije sam pjevao pjesmu posveenu mojim pokojnim prijateljima... dok sam pjevao pjesmu „Za svoju dušu dignimo aše, za svoju dušu i drage naše“ na video-bimu su se redale njihove slike. U tom trenutku gledao sam kao u publici mnogima idu suze, tako da su to posebno teški trenuci da pjesmu otpjevate do kraja.

Ipak kraj koncerta je bio u zvuku rocken rolla?

Da, kraj koncerta se pretvorio u sveopšte veselje i to je dobro. Meni nije dovoljno to da mi publika ode zadovoljna... moj cilj je da ode oduševljena. I sad mogu rei da smo svi zajedno bili baš oduševljeni.

 Novinar: Milan Mitri 


 

Podijeli na Facebook-u

Komentari na tekst

1. Intervju u leernom stilu; sa jedne strane novinar, majstor svog posla, Milan Mitri, a sa druge strane, Mento je "prepadnut" ivotom, "pogrijeio" i "zalutao" nigdje drugdje, nego upravo u svoj arobni svijet, pa i mi zbog toga zalutasmo u arobnu bajku, a tamo nema "ovozemaljskih" strahova i "glas
mgrad, 10.6.2012. 23:24:56 
2. i "glasanja" za i protiv, tamo se pjeva sve do promuklosti i svitanja!!!
mgrad, 11.6.2012. 8:35:40 
3. Ovo je za veliku pohvalu i nauk da se ovaj umjetnik vise pojavljuje na sceni grada.
farmer, 25.10.2012. 9:22:08 
Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Odrana smotra uenikih radova u struci tekstilstvo i koarstvo 13.4.2024.
Objavljen konkurs za priznanje Milenko Stojii 9.9.2023.
Na Zelenkovcu otvoren meunarodni dez Festival 12.8.2023.
Odrana 17. Kosaka smotra folklora u Mrkonji Gradu 1.7.2023.
Ivana Lazendi uesnik festivala 'areni vokali' u Somboru 4.4.2023.
Preminuo Radoslav Grai 19.3.2023.
Odran godinji koncert KUD-a 'Petar Prvi Karaorevi Mrkonji' 4.2.2023.
Meunarodni knjievni konkurs ljubavne poezije 6.1.2023.
'tembilj' - najbolja predstava na danima pozorita u Mrkonji Gradu 16.8.2022.
Predstava Vija Doloris otvorila Dane pozorita 12.8.2022.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com