Naslovna strana www.mrkonjic-grad.com Login Login
Weather Forecast
 ta ima novo?
Aktuelnosti
Iz grada
Privreda
Poljoprivreda
Saobraaj
Turizam
Zdravstvo
Iz Optine
Crna hronika
Ostalo iz grada
Sport
Kultura
Zanimljivosti
Biseri
 Mrkonji-Grad
O gradu
Priroda
Istorija
Mrkonji na Wikipediji
Foto-galerije
Vaniji telefoni
Karta grada
 Cyber MG
Poruke
Ljudi
Cyber kuhinja
Sjeanja
Zaboravljena vremena
Chat
Linkovi
 Usluge
Web dizajn
Reklamiranje
Sponzori
RSS 2.0

www.mrkonjic-grad.com
Na mrei od 2000.god.

www.kreativnije.com
Iz grada -
 

 


Obiljeen Dan optine Mrkonji Grad

6.2.2006..

Na sveanoj sjednici Skuptine optine dodijeljena su optinska priznanja zaslunim pojedincima, ustanovama i udruenjima. Bila je to prilika da se Mrkonjiani podsjete na stradanja i razaranje svog grada od strane Hrvatske vojske i Hrvatskog vijea odbrane.

Povelja zaslunog graanina mrkonjike optine posthumno je dodijeljena dr Milanu Vasiu i dr Radomiru Vasiu. Isto priznanje dodijeljeno je i dr Radivoju Eraku, direktoru Doma zdravlja "Dr Jovan Rakovi" u Mrkonji Gradu.

Povelja optine sa srebrenim grbom dodijeljena je Osnovnoj koli "Branko opi" u Bjelajcu i Kulturno-umjetnikom drutvu "Petar Prvi Karaorevi - Mrkonji".

Pohvala optine dodijeljena je Udruenju sportskih ribolovaca "Mrkonji Grad", nastavnicama u Osnovnoj koli "Petar Koi" Jovanki Lazendi i Dragici Jevremovi, uenicima drugog razreda Gimnazije Radenku Kovaeviu i Radoslavu Aniiu, za odline rezultate na republikom i saveznom takmienju iz fizike i matematike. arko Gaji iz Paneva pohvalu je dobio za doprinos humanitarnim akcijama.

Radio Beograd, za doprinos u obnovi knjievnog fonda mrkonjike Narodne biblioteke kroz akciju "Knjiga solidarnosti", dobio je zahvalnicu. Isto priznanje dobio je pjesnik iz Podbrda uro Stipanovi, nastavnici razredne nastave u Osnovnoj koli "Vuk Karadi" u Baraima Milja Smiljani i Dragan Bogojevi, te Gorica Kljaji, predsjednik Udruenja ena.

Aleksandar avija iz Brda kod Mrkonji Grada dobio je zahvalnicu za spasavanje ivota dvije osobe. Naime, ovaj mladi iz jezera Balkana u januaru 2004. godine spasio je od utapanja dijete od tri godine i njegovog djeda.

U ime nagraenih zahvalio je dr Novak Vasi, sin posthumno odlikovanog dr Radomira Vasia i strica Milana.

- Zahvalni smo Mrkonjianima to nisu zaboravili doprinos moga oca i strica koji su dali u oblasti zdravstva. Mada su radili u Banjoj Luci, oni su uvijek rado dolazili u rodni kraj i pomagali u lijeenju ljudi - rekao je Novak Vasi.

Predsjednik Skuptine optine Divna Anii naglasila je da je ljudska i moralna obaveza da nikada ne zaboravimo stradanja, rtve i razaranje Mrkonji Grada.

- To je na dug svim rtvama koje su stradale za vrijeme okupacije naega grada. Sa 4. februarom 1996. godine poela je nova istorija i ivot naeg grada, koji je bio spaljen i razoren - kazala je Anii.

Prije poetka sveane sjednice, za 181 rtvu iz masovne i 295 iz vie manjih grobnica, kao i poginule borce, u crkvi Roenja presvete Bogorodice sluen je parastos. Poloeni su vijenci i cvijee na spomen-obiljeje kod masovne grobnice, spomenik palim borcima i kralju Petru Prvom Karaoreviu - Mrkonjiu u centru grada.

SVEANA AKADEMIJA
Povodom Dana optine, u bioskopskoj sali Doma kulture u petak navee odrana je sveana akademija. O egzodusu stanovnitva, o stradanjima, razaranjima, rtvama i poratnoj obnovi govorio je naelnik optine Zoran Tegeltija.

Izveden je i prigodan kulturno-umjetniki program, koji su pripremili uenici i nastavnici osnovnih kola "Ivan Goran Kovai" i "Petar Koi", te Dramska sekcija Gimnazije. U programu su nastupili i lanovi plesnog Kluba "Bolero" iz Mrkonji Grada.

Slobodan Daki, "Glas Srpske" 6.2.2006

Foto: Glas Srpske


 

Podijeli na Facebook-u

Va komentar na tekst

Da biste poslali poruku morate biti registrovani na ovom sajtu.
Niste se jo registrovali?
Korisniko ime:
ifra:
Komentar:

Maksimalan broj slova po komentaru je 300.
Preostalo je jo slova.

 
Urednici sajta www.mrkonjic-grad.com ne odgovaraju za sadraj komentara posjetioca ovog sajta.
Urednici zadravaju pravo da komentare sa uvrijedljivim, vulgarnim i neprimjerenim sadrajem briu ili mijenjaju.
Ukoliko mislite da je neki od objavljenih komentara po bilo kom osnovu uvrijedljiv za vas, molimo da nas kontaktirate na adresu kontaktmrkonjic-grad.com sa zahtjevom da uklonimo neprimjereni komentar.
Donirajte novac u humanitarne svrhe!
Proitajte jo i...
Otvoren poziv za projekte i mikrobiznise Omladinske banke 20.4.2024.
Formirana jedinica Civilne zatite 18.3.2024.
Otvorena obnovljena zgrada Osnovnog suda 1.2.2024.
Postavljena turistika signalizacija 24.12.2023.
Odrano Vee privrednika 24.11.2023.
Odrano predavanje za proizvoae voa 14.11.2023.
Parastos za ubijene Srbe u zapadnoj Krajini 10.10.2023.
Realizovani projekti omladinske banke Mrkonji Grad 2023. godine 5.10.2023.
Poar na Zelekovcu 25.9.2023.
Troje povrijeenih u nezgodama u Ribniku i Mrkonji Gradu 16.9.2023.
 Copyright © 2000-2018.  Kreativnije.com